Gündem Seda Sevin kimdir?

Seda Sevin kimdir?

17.05.2018 - 12:11 | Son Güncellenme:

Seda Sevin, gerek özel hayatıyla gerekse içinde bulunduğu projelerle magazine konu olmaya devam ediyor. Hababam Sınıfı Merhaba filmi ile ismini kitlelere duyurmaya başlayan yetenekli oyuncu daha sonra da projelerde yer almaya devam etti. Peki, kimdir bu Seda Sevin?

Seda Sevin kimdir

1 Ocak 1981 yılında dünyaya gözlerini açan Seda Sevin, 90’lı yılların sonuna doğru Kadıköy’deki Fenerbahçe Lisesi’nde lise öğrenimini tamamlamıştır. Kendisini model ve tasarımcı olarak tanımlayan Seda Sevin, liseyi bitirdikten sonra 1997 yılında oyunculuk kariyerine başlamıştır ve ilk dizisi Gülüm’de rol almıştır. Bir yıl sonra 1998’de Sırılsıklam adlı diziye başlamıştır. Seda Sevin; 5 yıllık bir aradan sonra da 2003’te milyonların çok sevdiği Hababam Sınıfı Merhaba filminde rol almış ve adını duyurmuş, halkın sevgisini kazanmıştır. Ardından oyunculuğa çok hızlı bir şekilde devam etmiş ve 2004 yılında Gece Yürüyüşü dizisinde Özlem karakterini canlandırmıştır.

Haberin Devamı

Seda Sevin’i hemen ertesi yıl 2006’da Kördüğüm dizisinde Zeynep Kaya karakteri ile görüyoruz. Seda Sevin, 9 yıllık oyunculuk kariyeriyle halka kendini çok sevdirse de kendisini herkesin tanımasına ve sevmesine sebep olan asıl dizisi aynı zamanda son dizisi olan 2008 yapımı Akasya Durağı’dır. Seda Sevin, Akasya Durağı’nda Ahu Baysal karakterini canlandırmıştır.

Tasarım işlerine de ilgi duyan Seda Sevin, bir dönem kendi adını taşıyan bir butik de açmıştır ve ürünlerini sergilemiştir. Ancak sonrasında ürünlerini farklı bir isim ile satmaya karar vermiştir ve adını taşıyan butiğini değiştirmiştir. 2017 yılının eylül ayında Kaya Çilingiroğlu ile bir mekândan çıkan Seda Sevin’in Kaya Bey ile sevgili olduğu öğrenilmiştir. Üstüne de Seda Sevin’in Instagram’da paylaştığı bir fotoğrafa Kaya Çilingiroğlu’nun yorum olarak kalp emojisi atması üzerine sevgili olduklarına dair söylentiler doğrulanmış oldu. Bunun üzerine Kaya Çilingiroğlu, 2018 yılının şubat ayında Seda Sevin’i oğlu Hüseyin Kaya ile tanıştırdı.