Gündem Sedat Simavi Ödülü sahipleri belli oldu

Sedat Simavi Ödülü sahipleri belli oldu

01.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2022 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, karikatürist, edebiyat, spor ve bilim insanları açıklandı.

Sedat Simavi Ödülü sahipleri belli oldu

TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 46 yıldan bu yana sürdürülen ödülleri kazanan isim ve kurumlar şöyle:

Haberin Devamı

Gazetecilik: Murat Ağırel; Yeniçağ gazetesinde 1-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında yayımlanan “Uyuşturucu kıskacında Türkiye” başlıklı yazı dizisiyle. Övgüye değer: Eylem Nazlıer; Evrensel gazetesinde 16 Ağustos 2022 tarihinde yayımlanan “Yaşadıklarımı dikkate alsalardı Beyza hayatta olabilirdi!: Beyza’nın katili, başka bir çocuğu daha istismar etmiş” başlıklı haberiyle.

Radyo: Ödüle değer program olmadığına karar verildi. Övgüye değer: Didem Karakelle Sayın; TRT Radyo 1’de 2 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan “Dünya Mirası: Tryo Antik Kenti” adlı programıyla. 

Televizyon: Yeşim Karacaoğlu ve Mehmet Akif Balıkçıoğlu; FOX TV’de 23 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanan “Kaş Yaparken Göz Çıkardılar” adlı ortak haber programıyla. Övgüye değer: Gülçin Hacıevliyagil Ayçe-Mustafa Kemal Kiruk; Habertürk TV’de 24 Ağustos 2022 tarihinde yayınlanan “İzmir’de “Az Hasarlı Kiralık” adlı ortak haber programıyla. 

Haberin Devamı

Belgesel: Şükran Pakkan; GAİN Dijital TV’de 19 Şubat 2022 tarihinde yayınlanan “Çek Çek” adlı belgesel programıyla. 

Karikatür: İ. Bülent Çelik; karikatür sanatına verdiği emekten dolayı.

Edebiyat: Selçuk Altun; “Kitap İçin 5” adlı eseriyle.

Sosyal Bilimler: Prof. Dr. Cem Behar; “Kadîm ile Cedîd Arasında - III. Selim Döneminde Bir Mevlevî Şeyhi: Abdülbâki” çalışmasıyla. Övgüye değer: Nasır Dede; “Musıki Yazmaları” adlı eseriyle.

Fen Bilimleri: Prof. Dr. Emrah Özensoy; “Yakın-Alan Nano-Infrared Spektroskopisi ile Katalitik Kükürt Zehirlenmesinin Moleküler Patikalarının Nanometre Ölçeğinde Belirlenmesi” çalışmasıyla. Övgüye değer: Prof. Dr. Seda Keskin Avcı-Gökhan Önder Aksu - Dr. İlknur Eruçar Fındıkçı – Dr. Zeynep Pınar Haşlak; “Yapısal Yönlendirmeli Hesaplamalı Tarama Metodunu Kullanarak CO2 Yakalama ve H2 Saflaştırma için Kovalent Organik Yapılı Malzemelerin Keşfinin Hızlandırılması” başlıklı ortak eserle.

Sağlık Bilimleri: Dr. Arif Engin Çetin; “Hücre Büyümesini Ölçmek için Kırılma İndisi Algılama Platformu” çalışmasıyla. Övgüye değer: Prof. Dr. Fatma Alibaz Öner; “Femoral Ven Duvar Kalınlığı Ölçümü: Behçet Hastalığı için Yeni Bir Tanısal Test” başlıklı çalışmasıyla.

Haberin Devamı

Spor: Kadın Boks Milli Takımı; “Dünya Şampiyonu” olması nedeniyle. Ödül töreninin tarihi ve yeri daha sonra paylaşılacak.