Gündem Şehidi sürükleyip kışladan çıkardılar

Şehidi sürükleyip kışladan çıkardılar

06.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

221 sanık hakkında hazırlanan FETÖ çatı iddianamesi ekinde, darbeci askerlerin Genelkurmay’da şehit edilen vatandaşları sürükleyerek merdivenlerden indirişine ilişkin görüntüler de yer alıyor

Şehidi sürükleyip  kışladan çıkardılar

Genelkurmay Karargâhı’nda darbe girişimi sırasında meydana gelen olaylara ilişkin güvenlik kameralarından elde edilen fotoğraflar, darbecilerin karargâhtaki eylemleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamelerin eklerinde yer aldı. Eski Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eski emir subayı Levent Türkkan ve eski Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevlisi Muhammet Uslu’nun da aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında hazırlanan çatı iddianamesinin ekinde yer alan görüntülerde, karargâhta şehit edilen vatandaşların, cuntacılarca sürüklenerek kışladan çıkarılması yer aldı.
Cenazenin fotoğrafını çekti
Görüntülerde saat 02.55’te eski Uzman Çavuş Mustafa Mengi’nin de aralarında bulunduğu darbeciler, Genel Sekreterlik katında şehit edilen Resul Kaptancı’nın cenazesini sürükleyerek koridora getiriyor. Kurmay Albay Mustafa Çiçek, kısa süre koridorda bekletilen cenazenin fotoğraflarını çekiyor. Bu sırada Kurmay Yarbay Kurt ve Binbaşı Gökhan Balcı da koridorda bulunuyor.
Darbeciler, daha sonra el ve ayaklarından tutup sürükleyerek cenazeyi merdivenlerden indiriyor. Saat 03.08’de de şehit Mesut Acu’nun cenazesi, üç tam teçhizatlı darbeci asker tarafından el ve ayaklarından sürüklenerek koridora getiriliyor. Darbeciler, şehidi asansörle Genel Sekreterlik katından çıkarıyor. Bu sırada Binbaşı Abdurrahim Aksoy, Uzman Çavuş Serkan Candan, Astsubay Murat Bingöl ve bir karacı uzman çavuşun da koridorda bulundukları ve olayı seyrettikleri dikkati çekiyor.

Tahliye talebi reddedildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenlenmesi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin, 3’ü firari, 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme, ayrıca Başbakanlık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın davaya müdahil olarak katılmasına karar verip, duruşmayı 13 Temmuz’a erteledi.