Gündem Şehit astsubay Ümit Tekinaslan'ı 5 bin kişi uğurladı

Şehit astsubay Ümit Tekinaslan'ı 5 bin kişi uğurladı

24.10.2011 - 17:12 | Son Güncellenme:

.

Şehit astsubay Ümit Tekinaslanı 5 bin kişi uğurladı

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi Kazan Vadisi’nde sürdürülen operasyonlarda teröristlerle sıcak temasın sağlanmasının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ümit Tekinaslan’ı memleketi Kırşehir’in Kaman İlçesi’nde son yolculuğuna 5 bin kişi uğurladı. Cenazeye katılan şehidin babası Sıddık Tekinaslan, "Bir asker oğlum daha var. Gerekirse vatan için o da feda olsun" dedi.

Haberin Devamı

Henüz 4 yıllık evli olan ve 3 yaşında İbrahim adında bir çocuğu bulunan şehit Astsubay Başçavuş 33 yaşındaki Ümit Tekinaslan’ın cenazesi uçakla Ankara’ya, ardından ambulans ile Kaman’a götürüldü. Şehit askerin cenazesine 3 yaşındaki oğlu İbrahim ile birlikte ev kadını eşi Meral, annesi Perihan, babası Sıddık, doğudaki şark görevini tamamlayıp, Aydın’a tayini çıkan ağabeyi 37 yaşındaki Jandarma Başçavuş Hasan Tekinaslan, kız kardeşleri, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Garnizon Komutanı Üsteğmen Emrah Özsoy, askerler, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Şehit asker Ümit Tekinaslan’ın cenazesi, Kaman’ın Cuma Mahallesi, 4’üncü Sokak’ta Hazarkent Sitesi 13 numaralı müstakil binada oturan babasının evinin önüne getirilip, helallik istendi. Cenaze, ardından Merkez Camii önüne götürüldü. Şehit babası Sıddık Tekinaslan, 2’si kız 4 çocuğundan ikincisi olan Ümit Tekinaslan’ın cenazesinde PKK’ya lanet yağdırırken, oğlu ile son olarak Cuma günü konuştuğunu, Kurban Bayramı’nda gelmeyeceğini söylediğini anlattı. Salih Tekinaslan, "Oğlumun bayramdan önce şehit cenazesi geldi. Vatan sağolsun. Geride bir oğlum daha var. Gekekirse o da vatan için feda olsun" dedi.

Haberin Devamı

Şehidin annesi Perihan Tekinaslan ise oğluyla bir gün önce akşam saatlerinde konuştuğunu belirterek, "Akrabalarına selam söyledi. ’Uyuyacak mısın kuzum’ dedim. ’Uyumayacağım ana’ dedi. Nöbete gideceksin annem uyu dedim. Keşke uyumasaydı. Ben ona ömrünün sonuna kadar uyu demedim. Yaktı beni kuzum" diyerek göz yaşı döktü. Cenazeye katılan binlerce vatandaş ise ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye haykırdılar.

Cenazeye katılan amca Ramazan Tekinaslan, şehit Ümit Tekinaslan’ı kendisinin büyütüp, son gün astsubay okuluna yazdırdığını belirtirken, "Vatana millete yiğit bir Mehmetçik yetiştirdim. Elhamdülillah o şahadet şerbetini içti. Bir Ümit ölür, bin Ümit dirilir. Hepimiz Mehmetiz. Onun, bugün düğününü yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit asker Ümit Tekinaslan’ın cenazesi Kaman Merkez Camisi’nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazından sonra Cuma Mahallesi Şehitliği’nde toprağa verildi.