Gündem Şehit babaya asker selamıyla veda etti

Şehit babaya asker selamıyla veda etti

17.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde önceki gün çıkan çatışmalarda yaralanan sekiz askerden 37 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin (37), kurtarılamayarak şehit düştü, yedi silah arkadaşının tedavisi ise devam ediyor

Şehit babaya asker selamıyla veda etti

Sokağa çıkma yasağı devam eden ilçedeki operasyonlarda önceki gün biri ağır olmak üzere sekiz asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan askerlerden Şahin şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı, diğer yaralı yedi askerin hayati tehlikelerinin olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Eşi tabuta kapandı

Şehit Şahin’in cenazesi Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketi Kırşehir’e gönderildi. Güçlükle ayakta duran şehidin eşi Alev ile çocukları Yusuf, Yağmur ve Damla Şahin gözyaşlarını tutamadı. Yusuf Şahin, şehit babasını asker selamıyla uğurladı.

Emekli baba Ahmet Şahin ve anne Karkız Şahin, oğullarının şehit haberiyle büyük acı yaşarken, şehidin ailesi gözyaşlarını tutamadı. Köy meydanındaki törene Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya başta olmak üzere yüzlerce kişi katıldı.

Teröre tepkisini dile getiren şehidin amcası Adil Şahin, “Allah’ın izni ile yıkılmayacağız. Vatanımız sağ olsun” dedi. Şehidin eşi Alev Şahin, tabuta sarılarak ağladı ve “Ben seni toprağa vermek için mi getirdim” diye ağıt yaktı. Şahin’in cenazesi, ikindi vakti düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Bir acı haber daha

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği kanas ile açtığı ateşte yaralanan ve tedaviye alındığı hastanede şehit olan özel harekat polisi 35 yaşındaki Ali Bulduk’un Adana’da baba ocağına ateş düştü. Salih (75) ile anne Fatma (70), tek oğulları Ali’nin şehit haberiyle yıkıldı. Evli ve 1 çocuk babası Bulduk’un şehit olduğu haberini alan yakınları ve komşuları eve akın etti. Fenalık geçiren aile yakınlarına sağlık görevlileri müdahale ederken, eve de Türk Bayrakları asıldı. Şehit Ali Bulduk'un görev süresini kendi isteği ile bir yıl uzattığı öğrenildi.

Şehit babaya asker selamıyla veda etti


Sur’daki çatışmalarda yaralanan ve kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin, memleketi Kırşehir’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit Şahin için Diyarbakır’da düzenlenen törene katılan oğlu Yusuf, babasını asker selamıyla yolcu etti.