Gündem Şehit eşi: Beni bırakma Fatih, seni çok seviyorum

Şehit eşi: Beni bırakma Fatih, seni çok seviyorum

31.03.2010 - 16:07 | Son Güncellenme:

Şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'yu Kırıkkale'de 10 bin kişi uğurladı

Şehit eşi: Beni bırakma Fatih, seni çok seviyorum

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit düşen 3 askerden piyade komando uzman çavuş Fatih Aydoğdu'yu, memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna 10 bin kişi uğurladı. Eşinin cenazesinde gözyaşına boğulan Ümmühan Aydoğdu, “Beni bırakma Fatih, seni çok seviyorum” diye feryat etti. Bilecik'te hemşire olan Ümmühan Aydoğdu, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutunu kızı 5 yaşındaki Yaren'e de öptürdü. Anne- kız daha sonra, şehidin arkasından el salladı. Şehidin kardeşi Serbay Aydoğdu da “Gitme ağabey, gitme” diye feryat ederken baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun naaşı, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nden alınıp, Yenimahalle Semti'nde bulunan anne- babasının evinin önüne getirildi. Evin balkonuna 2 dev Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafı asıldı. Çevredeki evlerin balkonları ve pencerelerine de Türk bayrakları asıldı. Şehit Fatih Aydoğdu'nun cenazesi ambulans içerisinde baba evinin önüne getirildiğinde dualar okundu. Binlerce kişi, bölücü terör örgütü aleyhinde sloganlar attı.

Şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun babası Hilmi Aydoğdu, oğluyla 10 gün önce telefonla konuştuklarını, operasyona çıkacaklarını söylediğini anlattı. Daha sonra oğlunu sık sık aradığını ancak ulaşamadığını söyleyen baba Hilmi Aydoğdu, şunları anlattı:

Haberin Devamı

“Fatih'in eşi Bilecik'teydi, kendisi de 2 ay sonra görevinden ayrılmayı düşünüyordu. Öyle bir karar almışlardı. Eşinden ve çocuğundan ayrı yapamıyordu. Biraz zor oluyordu. Aklı ermeye başlayan kızı Yaren, sık sık babasını soruyor ve onu istiyordu. Bize ve babasına küsüyordu. Vatan sağ olsun. Allah verdi, o geri aldı. Oğlumla gurur duyuyorum. Bir şehit babası olarak aklım ereli köyümüzün ilk şehidi Fatih. Kurban olduğum Allah şehit babası olmayı bana nasip etti.”

Kırıkkale Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mürsel Öcal da burada yaptığı konuşmada, “Vatan sağ olsun, bu memleket için her şeye varız. Vatanı, milletini seven insanlarız. Bizim amacımız, gidecek başka bir ülkemiz yok. Ülkemize sahip çıkacağız. Şehit de vereceğiz. Akan kanlar duracak ama şehit de vermeyince olmuyor. Kazanmamız da gerekiyorsa ülkemiz için şehit vereceğiz. Biz şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Vatan sağ olsun, acımız büyük. Şimdiye kadar Kırıkkale'nin 145 şehidi oldu” dedi.

MİNİK YAREN ‘NE OLDU?’ DİYE SORDU

Şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun 5 yaşındaki kızı Yaren ise evlerinin önündeki kalabalığı ve basın mensuplarının kendilerini görüntülemesine şaşırıp, yakınlarına “Bizi niye çekiyorlar? Ne oldu?” diye sordu.

Şehit eşi Ümmühan Aydoğdu ise metanetli görünmeye çalışsa da daha sonra kendini tutamadı ve gözyaşlarına boğuldu. Bir kadın yüzbaşının ve yakınlarının kolları arasında ayakta durmakta güçlük çeken Ümmühan Aydoğdu, “Beni bırakma Fatih. Seni çok seviyorum” ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Bu sırada şehit Fatih Aydoğdu'nun kardeşi 25 yaşındaki Serbay Aydoğdu da cenazenin bulunduğu ambulansı görünce, “Gitme ağabey, gitme” diye feryat ederken baygınlık geçirdi.

10 BİN KİŞİ KATILDI

Şehit Fatih Aydoğdu'nun cenazesi, baba evinin önünden kent merkezindeki Atatepe Camii'ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişinin yanı sıra, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti milletvekilleri Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tümgeneral Mustafa Güler, Belediye Başkanı Veli Korkmaz da katıldı.

Orgeneral Kalyoncu, şehit çocuğu Yaren'i öperken, Yaren de Orgeneral Kalyoncu'yu öptü. Bu sırada Orgeneral Kalyoncu'nun duygulandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü. Orgeneral Kalyoncu ve beraberindekiler daha sonra şehit eşi Ümmühan Aydoğdu, baba Hilmi Aydoğdu ve yakınlarına tek tek başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

ANNE- KIZ, ARKASINDAN EL SALLADI

Şehit eşi Ümmühan Aydoğdu, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak öptü ve ağlarken kızı Yaren'e de babasının tabutunu öptürdü. Anne- kız daha sonra, şehidin arkasından el salladı. Bu sırada Ümmühan Aydoğdu, fenalık geçirerek bayıldı. Yakınlarının kolları arasında 112 Acil Servis ekiplerinin olduğu yere götürülen Aydoğdu’ya sakinleştirici iğne yapıldı.

Öğlen namazından sonra cenaze namazının kılınmasının ardından bir süre omuzlar üzerinde taşınan şehit Uzman Çavuş Aydoğdu'nun tabutu daha sonra top arabasına konuldu.

Şehit Fatih Aydoğdu'nun fotoğrafını taşıyan dönem arkadaşı Uzman Çavuş'un da ağladığı görüldü. Sağlık Caddesi top arabası üzerinde götürülen şehit Aydoğdu'nun tabutuna eşi 2 kilometre boyunca ellerini koydu ve hiç bırakmadan yürüdü. Cenaze törenine katılanlar, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’ ve bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan aleyhinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

Şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun cenazesi, Kırıkkale Şehitliği'nde toprağ verildi.