Gündem Şehit Yasin Karaca'nın son görüntüsü: Kızıl Elma'ya kadar devam komutanım

Şehit Yasin Karaca'nın son görüntüsü: Kızıl Elma'ya kadar devam komutanım

24.12.2023 - 13:39 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın (23), silah arkadaşları ile çektiği görüntüler ortaya çıktı. Karaca'nın karlar altındaki görüntülerde, "Kızıl Elma'ya kadar devam komutanım" dediği görüldü.

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, şehit oldu. Tokat'ın Almus ilçesi Ormandibi köyünde yaşayan Zahide-Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan 4'üncüsü ve bekar olan Yasin Karaca'nın silah arkadaşları ile çektiği görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şehidin yanındaki komutanına "Yolumuz ne yolu komutanım?" diye sorduğu, yanındaki askerin "Şehitlik yolu" diye cevap verdiği, Karaca'nın "Kızıl Elma'ya kadar devam komutanım" dediği görüldü.

ŞEHİT ASKERİ CANLANDIRMIŞ

Öte yandan Şehit Yasin Karaca'nın ortaokul yıllarında, okulunda düzenlenen bir programda şehit olan bir askeri canlandırdığı anlara dair fotoğraflar ise yürekleri burktu.

Şehit Yasin Karacanın son görüntüsü: Kızıl Elmaya kadar devam komutanım

SOSYAL MEDYA PROFİLİNDE BULUNAN YAZI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Karaca'nın şehadet haberini gece saatlerinde baba ocağına ulaşmıştı. Şehidin cenazesi yarın Ormandibi köyünde toprağa verileceği öğrenilirken Şehit Karaca'nın sosyal medyadaki profilinde ki yazı dikkat çekti. Şehidin sosyal medya profilinde "Her şey vatan için, can için, canan için, göz kırpmaz can veririz bir avuç toprak için" şeklinde yazdığı görüldü.

Haberin Devamı

ŞEHİT TAŞKIN'IN 'AL BAYRAKLI TABUT' PAYLAŞIMI ORTAYA ÇIKTI

Irak'ın kuzeyindeki saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) 'Hangisi daha zor, al bayrağa sarılı tabuta bakmak mı, al bayrağa sarılı tabutta yatmak mı' paylaşımı ortaya çıktı.

Şehit Yasin Karacanın son görüntüsü: Kızıl Elmaya kadar devam komutanım

Malatyalı şehit Emre Taşkın'ın 11 Ekim 2016'da sosyal medya hesabından, 'Hangisi daha zor, al bayrağa sarılı tabuta bakmak mı, al bayrağa sarılı tabutta yatmak mı' paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Şehadet haberinin ardından Taşkın'ın bu paylaşımı, sosyal medyada binlerce kişi tarafından yeniden paylaşıldı.

Şehit Yasin Karacanın son görüntüsü: Kızıl Elmaya kadar devam komutanım