Gündem Şehitlere gözyaşı ve dualarla veda

Şehitlere gözyaşı ve dualarla veda

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak, Kars ve Bitlis’te şehit olan 5 asker, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler, Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı törenlerde PKK’ya lanet sloganları ve dualarla toprağa verildi

Şehitlere gözyaşı ve dualarla veda

Önceki gün terör örgütü PKK’nın yola tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi sonucu Şırnak, Kars ve Bitlis’te şehit olan 5 asker memleketlerinde gözyaşları ve dualar arasında son yolculuklarına uğurlandı.
Şırnak’ta şehit olan uzman çavuş Sedat Düzgün (29) ve Uzman çavuş Nezir Pirnarcı (26) için 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda, Kars’ın Kağızman ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Hüseyin Emre Kul (23) ile Tekin Tekin (26) için Erzurum’da, Bitlis şehidi Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Emrah Çelebi (30) ise Bitlis’te komutanların, mülki ve idari amirlerin de hazır bulunduğu askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Mustafa’sını bıraktı
Emrah Çelebi’nin cenazesi Ağrı’nın Patnos ilçesine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Hz. Ebubekir Camii’ne götürülen şehidin cenazesine binlerce kişi katıldı.
Patnoslu Fatma-Mustafa Çelebi’nin 5 çocuğunun en küçüğü olan Emrah Çelebi’nin tabutuna yakınları sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Sündüz Çelebi ise güçlükle ayakta durabildiği tören sonrasında Çelebi Sütlüpınar Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Kürtçe ağıtlarla veda
Kars’ın Kağızman ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Tekin Tekin, memleketi Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. Bekar olan Tekin Tekin’in cenazesi baba evi Kırkbulak köyüne getirildi. Köy meydanında yapılan törende şehidin annesi Zeynep, babası Niyazi ve kardeşi Muhammet Tekin ile yakınları tabuta sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp gözyaşı döktü. Tekin’in cenazesi tekbirlerle toprağa verildi.
Düğüne hazırlanıyordu
Şırnak şehidi Uzman Çavuş Sedat Düzgün’ün cenazesi ilk olarak helalik alınması için konvoy eşliğinde Çorum merkeze bağlı Feruz Köyündeki baba ocağına getirildi. Bu sırada şehidin annesi Neriman Düzgün, şehidin kardeşleri Serdar, Rıdvan ve Asiye Düzgün ile şehidin eşi 28 yaşındaki Hacer Düzgün güçlükle ayakta durabildi. Anne Neriman Düzgün basın mensuplarına “Bizi bu halde çekip şerefsizleri sevindirmeyin” diye seslendi. Şehidin Ramazan Bayramı sonrası Hacer Düzgün’le düğün hazırlığı yaptığı belirtildi. Şehit uzman çavuş Sedat Düzgün, kent merkezinde kılınan ikindi namazı sonrasında şehitlikte toprağa verildi.
10 bin kişi uğurladı
Şırnak’ta şehit olan Nezir Pirnarcı’nın cenazesi, doğup büyüdüğü Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’ne bağlı Halitpaşa Mahallesi’ne getirildi.
Babası Mehmet Pirnarcı ve ağabeyi Ahmet Pirnarcı ve ablaları Ayşe Argun, Fatma Ertürk, Zeynep Çelikten, acıyla feryat etti. Evinin önünde şehidin tabutunun üstüne yatan akrabaları gözyaşı döktü. Şehidin ağabeyi Ahmet Pirnarcı “Ağlamak yok, ağlamak yok, kardeşimizi şehit oldu. Kimse ağlamayacak” diye bağırdı. Cenaze daha sonra, Halitpaşa Merkez Camisi’ne götürüldü. Bu sırada şehidin ablalarını sağlık görevlileri sakinleştirdi. Şehidin naşını karşılayan 10 bin kişi, 105 metrelik Türk bayrağı taşıdı. Halk cenazede ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı. Cenaze, Halitpaşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yazarlar