Gündem Şehitlere son görev

Şehitlere son görev

26.06.2008 - 03:02 | Son Güncellenme:

Gaziantep’in İslahiye İlçesi Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda meydana gelen patlamada şehit olan topçu er Oktay Oktar ile Mardin’in Ömerli ilçesinde kaza kurşunuyla şehit olan Jandarma Er Kemal Karaaslan (21) dün toprağa verildiler.

Şehitlere son görev

14 askerin de yaralandığı patlamada şehit olan Oktar için Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen törene Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, 70. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü’nün yanı sıra yaklaşık bin kişi katıldı.
Tören sırasında şehidin annesi Cennet Oktar, Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren anne Oktar’ı yakınları güçlükle sakinleştirdi. Şehit Oktar’ın 9 yaşındaki kardeşi Selman Oktar’ın ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı dökmesi de törene katılanları duygulandırdı.
Tuğgeneral Süngü’nün  teselli etmeye çalıştığı sekiz çocuk babası Sait Oktar, “Bu vatan hepimizindir. Oğlumuz şehit olmuşsa, vatan sağ olsun” dedi.
Mersin’de toprağa verilen Karaaslan’nın cenaze töreninde de annesi Süheyla Karaaslan gözyaşı döküp ağıtlar yaktı. Törene Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İl Jan-darma Komutanı Albay Hüsref Şen de katıldı.

Haberin Devamı

Şehitlere son görev