Gündem Şehitlere veda

Şehitlere veda

18.08.2011 - 12:40 | Son Güncellenme:

HAKKARİ-Çukurca Karayolunda ard arda yaşanan patlamalarda şehit olan askerler için ilk tören Hakkari'de düzenlendi.

Şehitlere veda

5 helikopterle Van'a getirilen şehitler için ikinci tören ise Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanrlığı'na bağlı Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı'nda düzenlendi.

Haberin Devamı

Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Filo Komutanlığı'ndaki tören saat 10.30'da başladı. Törene, İçişleri Bakanı İdris Nami Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Miletveklleri, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, askeri yetkililer ve bazı şehit yakınları katıldı.

Türk Bayraklarına sarılı 8 şehit cenazesi için düzenlenen törende bakanlar konuşma yapmazken, törenin tek konuşmacısı Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse oldu. Konuşmasında terörle mücadele kararlılık mesajları veren Tuğgeneral Köse şöyle konuştu:

"Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, kahraman silah arkadaşlarımızı hain eylem sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar, ama boynumuzu bükmüyoruz. Kor ateş de olsa, hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacağız, Bugün hainleri de sevindirmeyeceğiz. Net biçimde ifade ediyorum. Kazanamayacaklar. Kendi karanlıklarında eriyip gideceklerdir. Kendi kanlarında boğulacaklardır. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, olmayacağız. Şiddet sarmalına teslim olmadık, hiçbir zaman da teslim olmayacağız. Aziz şehitlerimiz, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna ölümü göze alarak yaptığınız ulu görev sonucunda, şanlı bir tarih yazarak, şahadet mertebesine ulaştınız. Tehditler karşısında bu büyük millet şehit olmayı her zaman bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür. Türkiye Cumhuriyetin varlığına yönelik her türlü tehdide karşı, sarsılmaz inancımıza, ebedi kaynak teşkil edecek ve bu ateş yüreklerimizde daima yanacaktır."

Haberin Devamı

Yapılan konuşmanın ardından bakanlar Şahin ve Yılmaz şehit ailelerine başsağlığı dileğinde bulunurken, şehitler için okunan dua ise Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından okundu. Okunun duaların ardından 8 şehidin Türk bayraklarına sarılı tabutları Mehmetçiklerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra 2 askeri uçakla memleketlerine gönderildi. Törenin ardından Van'da bulunan Bakanlar Şahin ve Yılmaz'da geldikleri özel uçakla Ankara'ya dönecek.

Haberin Devamı

PATLAYICILARI 50 METRE ARAYLA DÖŞEMİŞLER

Bu arada, yapılan hain saldırının detayları da ortaya çıktı. Hakkari-Çukurca karayoluna döşenen ilk mayının infilak ettirilmesini ve burada bir asker şehit olmasını ardından hemen patlama noktasına takviye birlikler gönderildi. PKK'lılar ilk patlamanın ardından yardıma gelen birliği de pusuya düşürdü. Vali Muammer Türker, patlamanın olduğu bölgeye gelen takviye birliğe de ilk önce Ağaçdibi Köyü vadisinin dağlık bölgesinden taciz ateşi açıldığını söyledi. Vali Türker, bu sırada zırhlı araçtan inen binbaşı ve bir uzman çavuşun siper alarak yol kenarında tacize karşılık vermeye çalıştığıın belirterek, "Bu sırada meydana gelen patlamada da binbaşı ve uzman çavuş şehit oldu. Ardından 50 metre aralıklarla tuzaklanan 3 ayrı patlayıcı daha infilak ettirilince 6 asker ve 1 korucu daha şehit oldu. 8 şehiti Van'a gönderdik. 1 korucu da köyüne gönderildi. Şu anda PKK'lılarla sıcak temas sağlanmadı. Ancak bölgede geniş çaplı operason sürüyor.

Haberin Devamı

İŞTE HAİN PUSUDA ŞEHİT OLAN ASKERLER

Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar (Ankara)

Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt (Manisa - Salihli)

Uzman Çavuş Nazır Elitok (Kırıkkale)

Piyade Uzman Çavuş Samet Kılıç (Ordu)

Uzman Çavuş Erhan Ar (Yozgat)

Uzman Çavuş Hakan Çil (Kahramanmaraş)

Jandarma Onbaşı Vedat Gülder (Ardahan)

Jandarma Er Serkan Altay(Burdur)