Gündem Şehitliklerde hüzünlü bayram

Şehitliklerde hüzünlü bayram

13.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayram dolayısıyla şehitliklere ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretlerde duygusal anlar yaşayan vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı, kaybettikleri yakınları için ağıtlar yaktı...

Şehitliklerde  hüzünlü bayram

Diyarbakır’da Dürümlü mezrasında 12 Mayıs gecesi teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda ölen 16 kişinin yakınlarının bayramda acıları tazelendi. Saldırıda yakınlarını yitirenlerin yaşadığı Tanışık köyündeki camide bayram namazını kılan vatandaşlar birbirleriyle bayramlaştı.

Katliamda yaşamını yitirenlerin anne ve babaları, eşleri ile çocukları mezarlığı ziyaret etti. Gözyaşlarına hakim olamayan acılı eşler, “Bakın, çocuklarınız geldi” diye ağıt yakarak, mezarların başına bayram şekeri bıraktı.

Fotoğrafı sevdi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 4 ay önce teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman’ın 11 aylık oğlu Gökalp’in, dedesi Beytullah Kahraman’ın kucağında babasının mezar taşındaki fotoğrafını sevmesi dikkati çekti.

‘Vatan sağ olsun’

Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde başına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan ve bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra şehit düşen Yıldız Gürsoy’un Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyündeki ailesi, hüzünlü bir bayram yaşıyor. Yıldız Gürsoy’un ağabeyi Okay Gürsoy, kız kardeşinin acısının hala yüreklerinde olduğunu söyledi. Kardeşi Gürsoy’un yürekli bir kız olduğunu, vatanı için her olayda hep en ön saflarda yer aldığını vurgulayan ağabey Gürsoy, “Ben gece eve döndüğümde kardeşimizin evde olmadığını gördüm. Annem de kız arkadaşıyla ben çıktıktan hemen sonra çıktığını söyledi. Annem, kız kardeşimizi durduramadığını, ‘Vatan sevgisi ana sevgisinden daha ağır bastı’ diyerek evden çıktığını söyledi” dedi.

Gürsoy, şöyle devam etti: “Kardeşim olmadan ilk defa bir bayram yaşayacağız. Çok üzgünüz ama gene de ‘Vatan sağ olsun’ diyoruz. Teselliyi de öyle buluyoruz. Biz onun acısını yüreğimize gömdük, Allah devletimize zeval vermesin. Ben de olabilirdim o olay erinde o gün, ben de şehit olabilirdim ama şehadet şerbetini içmek kardeşime nasip oldu. Şehit ağabeyi olmaktan da gururluyum.”

Haberin Devamı

‘Sen gelecektin ama biz geldik’

Kütahya’da, şehit aileleri ve yakınları Hava Şehitliği’ni ziyaret etti. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaklaşık bir hafta önce çıkan çatışmada PKK’lı teröristlerce şehit edilen Uzman Çavuş Hasan Yaşar’ın eşi Canan Yaşar, “Bayramda sen bize gelecektin ama şimdi biz sana geldik. Çocuklarımıza öldüğünü öyleyemiyorum Hasan’ım” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin 1.5 yaşındaki kızı Melek de bir yakının kucağında babasının mezarına su döktü.

‘Kızın seni çok özledi’

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 20 Ağustos’ta kına gecesi sırasında gerçekleşen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısında yakınlarını kaybedenler, bayram namazının ardından Yeşilkent Mezarlığı’na geldi. Yakınlarının mezarlarının başına giden aileler dua etti. Damat Nurettin Akdoğan annesi Muhbet yengesi ve yeğeniyle beraber mezarları ziyaret ederek dua etti. Anne Akdoğan, kaybettiği oğlu Muhyiddin Akdoğan için Kuran-ı Kerim okudu. Eşinin mezar taşını öpen Leyla Akdoğan da “Kızın Ecrin seni özledi. Seni görmeye geldik. Bayramın kutlu olsun. Kızım bugün babayla bayramlaşmaya geldi” diye ağıt yaktı. 2 yaşındaki Ecrin de annesinin kucağında babasının mezar taşını öptü.