Gündem Selanik treninde skandal

Selanik treninde skandal

10.11.2013 - 10:34 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'un, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte Atatürk`ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Selanik`e düzenlediği "Atatürk`ü Anma ve Barış Treni" seferi Yunan makamlarının tutumu nedeniyle skandala dönüştü. Bakan Müezzinoğlu ile beraberindeki heyet sınır geçişleri sırasında Yunan makamları tarafından saatlerce bekletildi. Sınırda yaşanan kriz nedeniyle tren yolculuğu ile bu sabah 09.05 yapılacak törene yetişmesi imkansız hale gelen Bakan Müezzinoğlu kara yoluyla Selanik'e geçti. Selanik'e giden, aralarında milletvekilleri, basın mensupları ve çok sayıda dernek üyesinin bulunduğu grubun tren yolcuğu ise halen sürüyor. Trende kalanlar Yunan yetkililere baskı yapıp lokomotifi durdurdu ve saat 9’u beş geçe Atatürk’ü saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile andı.

Selanik treninde skandal

Serpil Çevikcan

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ev sahipliğinde Batı Trakya dernek temsilcileri, gazetecileri ve milletvekillerini taşıyan tren normalde bu sabah Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu an olan saat 9:05’te Selanik’te doğduğu evde düzenlenecek törende olmayı planlıyordu.

Ancak Yunan makamlarının treni önce üçbuçuk saat Pythion sınır kapısında pasaport ve gümrük gerekçeleriyle gereğinden fazla oyalaması, ardından da iki saat teknik sebeplerle bir başka istasyonda tutması nedeniyle heyet Selanik’te yapılan törene yetişemedi.

Gece yaşanan kriz sırasında Yunan Dışişleri Bakanlığı ile görüşen Bakan Müezzoğlu'nun çabaları da sorunu çözmeye yetmedi. Sabah 09.05 yapılacak törene geç kalacağını anlayan Bakan ve beraberindeki az sayıdaki yetkili trenden inip karayoluyla Selanik'e geçti.

Haberin Devamı

Trende kalıp törene yetişemeyenler ise trenin kontrolünü elinde tutan Yunan yetkililere baskı yapıp lokomotifi durdurdu ve saat 9’u beş geçe Atatürk’ü saygı duruşu ve İstiklal marşı ile andı.