Gündem Senfoni Orkestrası'nın zor anları...

Senfoni Orkestrası'nın zor anları...

29.08.2008 - 16:58 | Son Güncellenme:

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Kütahya’nın Çavdarhisar İlçesi yakınlarındaki Aizanoi Antik Kent’te bulunan Zeus Tapınağı’nda konser verdi. Konser alanındaki sivrisinekler nedeniyle orkestra elemanları zor anlar yaşadı.

Senfoni Orkestrasının zor anları...

Anadolu Üniversitesi'nin, kuruluşunun 50’nci yılı etkinlikleri kapsamında şef Burak Tüzün yönetimindeki orkestra, bu akşam Kütahya’daki Aizanoi Antik Kent’te konser verdi. Çavdarhisar İlçesi yakınlarında bulunan Aizanoi Antik Kent’teki Zeus Tapınağı yanında gerçekleştirilen senfoni orkestrası konseri, elektrik kesintisi nedeniyle yaklaşık yarım saatlik bir gecikmeyle başladı. Kesintinin akşam saatlerinde bir kamyonun elektrik direğini devirmesinin neden olduğu belirtildi.
Orkestranın konserini Kütahya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Nafi Güral, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fevzi Sürmeli ile başlarına yöresel örtüler takan kadınlarında aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.
Şef Burak Tüzün yönetiminde, Hülya Kazan’ın solistliğindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası konserinde Turgay Erdener’in ‘Turkuvaz Şarkıları’ ile Muammer Sun’un Kurtuluş ve Cumhuriyet film müziklerini seslendirdi.
Konserin yapıldığı alandaki sivrisinekler, orkestra elemanlarına zor anlar yaşadı. Orkestra elemanları bir yandan üzerlerine gelen sivrisinekleri uzaklaştırmaya çalışırken bir yan da müzik aletlerini çaldı. Konser, 10’uncu Yıl Marşı ile son buldu. İzleyiciler 10’uncu Yıl Marşı’nı ayağa kalkıp orkestraya eşlik ederek söyledi.
Şef Burak Tüzün yönetimindeki orkestra daha önce de Eskişehir’in Han İlçesi, Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Doğançayır Beldesi, Sivrihisar İlçesi'ndeki tarihi Ermeni Kilisesi, İnönü İlçesi ve Afyonkarahisar Kocaatepe Mevkii'nde konserler vermişti.

Haberin Devamı

 İşte orkestra elemanlarının o zor anları...