Gündem ‘Seri cinayet’ şüphesi 11’e çıktı

‘Seri cinayet’ şüphesi 11’e çıktı

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ordu’da 8 şüpheli ölümden 5’inin cinayet olduğunun belirlenmesiyle başlatılan “seri cinayet” soruşturması genişletildi. Tutuklanan Mehmet Ali Çayıroğlu’nun (44), Samsun’da 3 kişinin yanarak ölmesiyle bağlantısı olduğu ortaya çıktı.

‘Seri cinayet’  şüphesi 11’e çıktı

Jandarmanın kurduğu özel ekip, 8’den 11’e çıkan şüpheli ölümleri araştırırken, Çayıroğlu’na yardım edenlerin olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Kimsesiz yaşlıları hedef aldığı belirtilen Çayıroğlu’nun, evlerde yangın çıkarıp, kurbanların hayvanlarını ve eşyalarını çaldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Ordu’nun Akkuş ilçesinde, geçen ay 2 kişinin gasbedilmesi üzerine, Samsun’da şarküteri işleten Mehmet Ali Çayıroğlu (44) yakalandı. Çayıroğlu’nun, evinde yapılan aramada 23 büyükbaş ve küçükbaş, tek kırma 3 av tüfeği, 2 kurusıkı, 4 cep telefonu, 230 plastik kelepçe, eski tip askeri kamuflaj, askeri palaska ile para ele geçirildi. Çayıroğlu’nun ahırında ele geçirilen buzağı ile evindeki av tüfeğinden birinin, Akkuş’a bağlı Dağyolu Mahallesi’nde 3 Mayıs’ta kaybolan 1 hafta sonra da evinin yakınında ormanlıkta cesedi bulunan Şeker Köseoğlu’na (60) ait olduğu ortaya çıktı.

Çayıroğlu’nun evinde bulunan cep telefonlarından biri ile kurusıkının ise 31 Temmuz’da, Akkuş’un Karaçal Mahallesi’nde mutfak tüpüyle zehirlendiği yönünde işlem yapılan Senai (54) ve Ümit Türedi (55) çiftine ait olduğu saptandı. Ünye’deki evlerinde 24 Şubat’ta yangın çıkması sonucu hayatını kaybeden Nuri-Lütfiye Usluoğlu çiftinin ölümüyle de Çayıroğlu’nun bağlantısı tespit edildi.

Haberin Devamı

Pazarlık yapmışlar

Soruşturmayı genişleten ekipler, 11 Şubat’ta Samsun’un Terme ilçesinde evde çıkan yangında, görme ve işitme engelli Sevim Semiz (80) ile engelli kızları Emine Semiz (58) ve Havva Gülen’in (60) yaşamını yitirmesiyle ilgili de Çayıroğlu’nun bağlantısını ortaya çıkardı. 8 kişinin ölümüyle bağlantısı olduğu saptanan Çayıroğlu’nun, 22 Temmuz’da ahşap ev yangınında Sabri Güneş (68), oğlu Hasan (53) ve gelini Zahide Güneş’in (59) hayatını kaybetmesiyle ilgili bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor. l ORDU DHA