Gündem Sertab Erener 25 yıldır sahnede

Sertab Erener 25 yıldır sahnede

02.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl kariyerinde 25’inci yılını kutlayan Sertab Erener, güçlü yorumu ve seyirciyi hüzünden coşkuya sürükleyen sahne performansıyla önceki akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı.

Sertab Erener  25 yıldır sahnede

Günler süren müzik ve dans provalarını sosyal medya hesaplarından naklen yayınlayarak, konsere hazırlık sürecini hayranlarına yaşatan sanatçı, iki bölümden oluşan ‘Sertab’ın Oda Müziğinden Müzikale’ adını verdiği sahne şovuyla unutulmaz dakikalara imza attı. Açıkhava’yı dolduran binlerce kişiye ‘Yalnızlık Senfonisi’yle merhaba diyen Erener, “Önce sizleri ağlatacağım sonra hep beraber coşacağız. 25 yıl nasıl geçti bilmiyorum” dediği ilk bölümde akustik bir repertuvarla eski ve yeni sevilen parçalarını seslendirdi. Pankartlar ve kalplerle karşılanan sanatçı, ‘Yanarım’ parçasını da seyircilerin arasına girerek okudu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin kanayan yarası çocuk gelinlere dikkat çekmek için başında siyah bir duvakla ‘Kız Leyla’yı seslendiren Erener, “Bu şarkıyı dinlerken Sezen’le (Aksu) oturup ağladık. Erkeğin kadını yok sayması bana tuhaf geliyor. Yan yana durabilmeyi öğrenmeliyiz” sözleriyle büyük alkış topladı. Erener, ikinci bölüme geçmeden, daha önce ‘Tek Başıma’ şarkısında karaoke yaptığı hayranlarını da sahnesinde ağırladı. Sahne aralarında dev ekranlarda orkestradaki müzisyenlerin tanıtıldığı şovun son kısmında izleyenleri 2003 Riga’sına götüren Erener, Eurovision’u kazandığı ‘Everyway That I Can’ şarkısını aynı kıyafet ve koreografiyle seslendirerek sürpriz yaptı. Üç saati aşan konser sonunda yoğun tezahüratlar ve alkışlar eşliğinde sahneye dönen sanatçı, “Çocuklarınızı konsere götürün, onlara müziği sevmeyi öğretin çünkü müzik ortak duyguların aynı paydada buluşarak sevgiyi aşılayan nadir unsurlardan biri. Çocuklarınız bu duygudan mahrum kalmasınlar” sözleriyle ayakta alkışlandı.