Gündem Sevan Nişanyan’dan kitap kampanyası

Sevan Nişanyan’dan kitap kampanyası

11.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Şirince köyünde, iki kez mühürlendiği halde SİT alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle aldığı 2 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından da onanan yazar Sevan Nişanyan, 2 Ocak’ta Torbalı Açık Cezaevi’ne giderek teslim oldu.

Sevan Nişanyan’dan kitap kampanyası


Nişanyan, Torbalı Cezaevi’ne girdikten sonra kütüphaneyi zenginleştirme niyetiyle, oğlu Arsen Nişanyan aracılığıyla sosyal medyadan bir çağrı yaptı ve kitap kampanyası başlattı. Üç günde toplanan 400 kitap cezaevi müdürünün dikkatini çekti ve Nişanyan’ı yanına çağırdı.
Yazarın Facebook hesabını yöneten oğlu Arsen Nişanyan olanları şu cümlelerle paylaştı: “Kitap yağmaya başladı. 3 günde 400’e yakın kitap geldi. Nesin Yayınevi Aziz Nesin külliyatını göndermiş. Afyon’dan adını hatırlayamadığım bir arkadaş eski Taraf yazarlarının tüm kitaplarını derlemiş. İngiliz büyükelçiliğinden bir hanım o an masasında olan kitapları toplayıp yollamış. İzmir’de bir üniversitede öğrenciler kitap kampanyası açmış. Nasıl tasnif edeceğiz, nereye sığdıracağız diye tartıştık. Müdüriyetten çağırdılar. Meğer yasakmış. Müdür beyler tedirgin olmuşlar. Güzel kitaplar vardı halbuki.”
Sevan Nişanyan’ın Facebook’taki bu açıklamasının ardından görüştüğümüz oğlu Arsen Nişanyan, kitapların büyük bir kısmının Nesin Vakfı tarafından gönderildiğini söyledi. Arsen Nişanyan, “Cezaevi müdüriyeti, dışarıdan kitap kabul edilmeyeceğini söylemiş. Devletin böyle bir konuda elinin açık olmadığını görebiliriz” dedi. Nesin Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ali Nesin ise, cezaevine başta Aziz Nesin külliyatı olmak üzere pek çok kitap gönderdiklerini söyledi.