Gündem ‘Sevgi için Türkiye’de kaldım’

‘Sevgi için Türkiye’de kaldım’

08.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li Omar Munir İstanbul’da kapkaca uğradı. Yeni pasaportu beklerken balıkçıda işe giren Munir, Goncagül’le tanışıp Türkiye’de kaldı...

‘Sevgi için Türkiye’de kaldım’

Amerika’da William Paterson Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Omar Munir, 5 arkadaşıyla 4.5 yıl önce tatil için İstanbul’a geldi. Bir gece saat 2’de Beyazıt’ta gezmek için dışarı çıkan Munir, kapkaca uğradı. Pasaportunu, kimliğini ve parasını hırsızlara kaptıran Munir’in o günden sonra hayatı değişti. Pasaport çıkarıncaya kadar İstanbul’da kalan Munir bu süreçte annesini kaybetti. Geçinmek için bir balıkçıda çalışmaya başlayan Munir, tanıştığı Artvinli Goncagül ile evlenince Türkiye’ye yerleşti. Biri 1.5 yaşında İbrahim diğeri ise 2 aylık Zeynep adında iki çocuk sahibi oldu. Hayatında daha önce hiç çalışmadığını ve ABD’de maddi durumun iyi olduğunu söyleyen Omar, yeni hayatını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

‘Sevgi için Türkiye’de kaldım’
‘İlk kez çalıştım’

“Eskiden annem bana para gönderirdi ama vefat edince para gönderemedi. Param bitince kaldığım otelde çalışan bir kişinin yönlendirmesiyle Kumkapı’daki Balıkhane’ye gittim. O zaman havalar soğuktu, kar yağıyordu, hayatımda ilk defa çalıştım. Ellerimi buza soktum, ellerim dondu. Daha sonra bu balıkçıya geldim, patronuma ben ‘baba’ diyorum. Çünkü bana babalık etti. Üşüyordum bana mont verdi, Türkçeyi kelime kelime ustamdan öğrendim.”

Amerika’da doktorluk yapan ablasının kendisini almak için iki kere Türkiye’ye geldiğini ancak gitmediğini belirten Omar, çalışma arkadaşlarıyla bağlarının çok güçlü olduğunu söyledi. Munir, “Buradaki çalışan abiler beni o kadar seviyor ki aile gibiyiz. İşe gelmeyeyim, izinli olayım arkadaşlarımı özlüyorum. Herkes birbirine çok bağlı. Sevgi için Türkiye’de kaldım” dedi.