Gündem Sevgili günlük! Ben okuldan kaçtım

Sevgili günlük! Ben okuldan kaçtım

21.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, birlikte girdikleri banyoda şofbenden zehirlenerek yaşamını yitiren Gizem Bera (11) ile ablası İrem Sılay Yüksel (12), olay günü, babalarına ait ajandaa, bilmeden yaşamlarının son satırlarını kağıda dökmüşler.

Sevgili günlük Ben okuldan kaçtım

İki çocuğunu 3 gün arayla kaybeden, Arapzade Mahallesi’nde 2 katlı bir apartman dairesinin giriş katında oturan Ayla-Salih Yüksel çifti, Gizem Bera (11) ile İrem Sılay’ın (12) acısını, geride kalan evlatlarına bsarılarak dindirmeye çalışıyor.
Ayla Yüksel, kızları İrem’in daha önce, Gizem’in de olay günü, günlük tutmaya başladığını anlatan gözü yaşlı anne, o satırlara bakıp ağladığını söyledi. İki kardeş banyoda zehirlendiği gün, meğer yaşamlarının son satırlarını kaydetmişler.

Bir öğrenci macerası
İrem günlüğünde, “Sevgili günlük, bugün günlerden pazartesi ve ben bugün okula gitmedim. Hastayım ama yarın gideceğim. Çünkü Teknoloji Tasarım dersi var. Ve ben o dersi çok seviyorum” yazmış.
Gizem’in günlüğündeki ilk ve son satırları da şöyle:
“Ben bugün yapmamam gereken şeyi yaptım. O da ne biliyor musun? Ablam İrem’le okuldan kaçtık ve de yanımızda bir kişi daha vardı. O da Büşra diye bir ablaydı. Ben bugünü çok güzel geçirdim ama bugünün sonunda annem bizi parkta yakaladı ve bizi okula götürdü. Annem Zerrin Öğretmen’le konuştu ve daha sonra rehberlik öğretmenimizin yanına götürdü. Öğretmen bize yarım saat bir saat kadar konuştu. Ve de ben artık böyle bir şey yapmamak için kendime söz verdim. Hoşça kal sevgili günlüğüm.”