Gündem Sevinç hemşire eşi tarafından katledildi

Sevinç hemşire eşi tarafından katledildi

28.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Tıp Fakültesi’nde hemşire olan Sevinç Akdoğan, eşi Rahim Akdoğan tarafından öldürüldü. Akdoğan’ın annesi Fatma Akdoğan, göz yaşları içinde, “Kızım cuma günü EYT’li oldu. Kocası, emekli ikramiyesini kızımdan istemiş, vermeyince kızımı öldürdü” diyerek isyan etti.

Sevinç hemşire eşi tarafından katledildi

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - İki çocuk annesi Sevinç Akdoğan (47) önceki gün eşi Rahim Akdoğan tarafından Halkalı’daki evlerinde bıçaklandı. Eşini bıçakladıktan sonra aynı bıçakla intihara kalkışan ve kendini yaralayan Rahim Akdoğan ise Atakent Acıbadem Hastenesi’ne kaldırıldı. Durumunun ağır olduğu öğrenilen Akdoğan’ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Sevinç Akdoğan’ın cenazesi dün Kanarya Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

10 yıldır çalışmıyordu

Anne Fatma Akdoğan (67), kızının ölümüyle ilgili gözyaşları içinde şunları aktardı: “Benim kızım yaklaşık 10 yıldır çalışmayan kocasına bakıyordu. Kızım çalışıyordu, bu adam yiyordu. Kızıma ‘boşan’ dediğimizde de ‘Çocuklarım var’ diyordu. Cuma günü de kızım EYT’li oldu. Kocası, emekli ikramiyesini kızımdan istemiş, kızım vermeyince de kızımı öldürdü. Erkekler kadınları çok rahat öldürüyor ve ceza almıyorlar. Bu kadınların tek katili bu eşleri mi? Bunlara neden en ağır cezalar verilmiyor? Olan benim kızıma ve iki çocuğuna oldu.”

Öldüren Akdoğan’ın yakınları da Rahim Akdoğan’ın yıllardır çalışmadığı ve kumar borcunun olduğunu öne sürdü.