Gündem Vali Yerlikaya: İstanbul’dan Ankara yönüne trafik akışı sağlanmaya başladı

Vali Yerlikaya: İstanbul’dan Ankara yönüne trafik akışı sağlanmaya başladı

23.01.2022 - 23:03 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İstanbul’dan Ankara yönüne doğru trafik akışı sağlanmaya başlamıştır. Lütfen trafik kurallarına uyalım." dedi. Yerlikaya, bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacağını, motosiklet ve elektrikli scooterların kullanılmayacağını duyurmuştu.

Vali Yerlikaya: İstanbul’dan Ankara yönüne trafik akışı sağlanmaya başladı

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu sabah 08.20 itibarıyla, Bolu yönüne doğru trafik akışı henüz başlamadığından, yola çıkmak için bekleyen sürücülerimize izin veremiyoruz" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, daha sonra yaptığı açıklamada,  "İstanbul’dan Ankara yönüne doğru trafik akışı sağlanmaya başlamıştır. Lütfen trafik kurallarına uyalım." dedi.

Haberin Devamı

D-100 VE TEM KARAYOLU AÇILDI

Karayolları'ndan daha sonra yapılan açıklamada da, TEM Otoyolu'nda İstanbul yönünün tüm araçlar için trafiğe açıldığını, Ankara yönünde de çalışmaların devam ettiği açıklandı.

İDARİ İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; malûl ve engelliler ile hamile olanların, pazartesi salı günleri idari izinli sayılacağını duyurdu. Yerlikaya, Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, " Kıymetli Hemşerilerim, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca; İstanbul'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan; Malûl ve Engelliler ile Hamile olanlar 24-25 Ocak tarihlerinde İdari İzinli sayılacaktır" ifadelerine yer verdi. Öte yandan Vali Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 24-25 Ocak tarihlerinde 2 gün süreyle eğitime ara verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELER TATİL EDİLDİ

Vali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili üniversite öğrencilerimiz, şehrimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle, üniversite rektörlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrası, İstanbul'daki üniversitelerimizde eğitime ve sınavlara 2 gün süreyle pazartesi salı ara verilmiştir." duyurusunu yaptı.

 VATANDAŞLAR YÜRÜMEKTE ZORLUK ÇEKTİ

İstanbul'da aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle sabah işe gitmek isteyenler güçlükle yola çıktı. Özellikle ara sokaklarda vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Vali Yerlikaya: İstanbul’dan Ankara yönüne trafik akışı sağlanmaya başladı

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle haftanın ilk iş günü dışarıya çıkanlar kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Karla kaplanan yollar nedeniyle işe gitmek için yola çıkan birçok kişi araçlarıyla yolda kaldı. Bazıları patinaj çekerek gitmeye çalıştı. Özellikle yokuşlardan çıkmaya çalışan vatandaşlar düşmemek için büyük çaba gösterdi.

ARACI YOKUŞTAN İTEREK ÇIKARDILAR

Kağıthane'nin karla kaplı ara sokağında, vatandaşlar araçları yokuş yukarı itti. Sabah saatlerinde işe gitmek için Kağıthane Çağlayan Mahallesi'ndeki evlerinde çıkan 7 arkadaş ilk olarak karla kaplı yokuş sokaktan park halindeki kapalı kasa minibüsünü çıkarmaya çalıştı. Bir kişi direksiyona geçti 6 kişi aracı itti. Uğraşları sonuç vermeyince vazgeçtiler. 7 kişi bu sırada başka bir hafif ticari aracın yokuştan çıkması için iterek yardım etti. Araç yardımlar sonucu yokuşu çıkabildi. Aynı kişiler yol kenarındaki bir otomobili de iterek aynı yokuştan çıkardı.

Haberin Devamı

Vali Yerlikaya: İstanbul’dan Ankara yönüne trafik akışı sağlanmaya başladı

Daha sonra ekip kendi araçlarını çıkarmak için tekrar denemeye başladı. Yine bir kişi direksiyona geçti, 6 kişi aracı itmeye başladı. Kaymaya başlayınca, sürücü aracı çevirerek geri geri gitmeye çalıştı. 6 arkadaşı da aracı önden iterek yokuştan çıkarmak için yardım etti. Geri geri yokuş yukarı itilen araç uzun uğraşlar sonunda çıkarıldı. Aracı itenlerden biri olan Ahmet Tiryaki, "Döndü dolaştı baya uğraştık ama sonunda başardık" dedi. Karla kaplı yolda işine gitmek için sabah evden çıkan çok sayıda kişinin güçlükle yürüdüğü görüldü.