Gündem Seyahatsever belediyeler

Seyahatsever belediyeler

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Belediyeler, seyahat etmek isteyip parası olmayanlar için adeta tur şirketi gibi hizmet veriyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan yerlere düzenlenen seyahatlerde, Çanakkale, Bursa, Konya, Edirne illeri ilk sıralarda yer alıyor. Hatta Balkanlar başta olmak üzere yurt dışına tur düzenleyen belediyeler bile var

Seyahatsever belediyeler

Seyahat kültürü son yıllarda ülkemizde de gelişti. Bunda belediyelerin de büyük katkısı var. Bazı belediyeler, kendi sınırlarındaki tarihi ve doğal güzellikleri gezdirirken bazı belediyeler şehir dışı geziler düzenliyor. Ücretsiz gerçekleştirilen bu gezilerde de tarihe tanıklık edilen Çanakkale, Mevlana’nın diyarı Konya, medeniyetler beşiği Bursa, Osmanlı’nın eserlerine ev sahipliği yapan Edirne öne çıkıyor. Balkanlar başta olmak üzere yurt dışına seyahatler düzenleyenler de bulunuyor. İşte o belediyelerden bazıları:

Haberin Devamı

Kentlerini keşfediyorlar

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Nergis çiçeğiyle meşhur olan Karaburun’a 26-27 Ocak, 2-3 Şubat ve 9-10 Şubat tarihleri arasında tur düzenliyor. Turda Eski Mordoğan, İnecik köyleri, Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Müzesi Zeytin Okulu, Bozköy ve Tepeboz nergis bahçeleri görülecek. Ayrıca mart ayından itibaren İzmir Kent Turları ve Kadınlara Yönelik Kent ve Körfez Turu programları da bulunuyor.

Seyahatsever belediyeler

Bornova Belediyesi: İlçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak için her cuma yapılan kent gezilerinde Yeşilova Höyüğü, Belkahve, Ata Anı Evi gibi yerler geziliyor. Turda Levanten köşkleri, Atatürk’ün önemli kararlar aldığı karargâhı, Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yerler tanıtılıyor.

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi: Gruplara araç ve rehber tahsis eden belediyenin gezi programında Gaziantep Kalesi, Hamam, Atatürk Anı, Ali İhsan Göğüş, Gaziantep Oyun ve Oyuncak müzeleri, Mozaik Eğitim Merkezi, Gaziantep Sanat Merkezi, Bey Mahallesi gibi şehrin tarihi ve kültürel zenginlikleri yer alıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi: Eğitmen eşliğinde fotoğrafçılık gezileri düzenleyen belediyeninin turlarında, Erciyes Dağı, Talas, Develi gibi şehrin tarihi ve doğal güzellikleri görülebiliyor. Ayrıca Selçuklu Uygarlığı Müzesi, Sahabiye Medresesi, Kayseri Kalesi ve Hunat Camii gibi yerleri içeren geziler düzenleyen belediye, her yıl lise öğrencilerini Çanakkale’ye götürüyor.

Seyahatsever belediyeler

Kadınlara yönelik

Edirne Belediyesi: Kadınlara yönelik düzenlenen şehir turlarında Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşı Müzesi gibi tarihi yerler geziliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi: Haydi Kadınlar Manisa’ya projesiyle haftada 3-4 gün kadınlara, hem belediye hizmetleri hem de tarihi-kültürel alanlar tanıtılıyor. Belediye, ayrıca günübirlik Çanakkale turları da düzenleniyor.

Keçiören Belediyesi: Çanakkale ve Konya’ya geziler düzenliyor. Geziler mart ayından itibaren başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi: Şehir içi ve şehir dışı turları bulunuyor. Belediyenin Uludağ başta olmak üzere şehirdeki önemli tarihi ve kültürel yerlere, Gemlik Körfezi ve kıyı şeridine, İznik Gölü’ne ücretsiz turları var.

Haberin Devamı