Gündem ‘Seyyar oyun parkları’ ayağınıza geliyor

‘Seyyar oyun parkları’ ayağınıza geliyor

08.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), parkı olmayan mahallelerde geri dönüşümden elde edilen oyuncaklar ile “Seyyar Oyun Parkı” kurarak oyunu çocukların ayağına götürüyor.

‘Seyyar oyun parkları’ ayağınıza geliyor

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ortaklığıyla sosyoekonomik açıdan dezavantajlı ve parkı olmayan mahallelerin çocuklarını parka kavuşturan “HOP Seyyar Oyun Parkı” projesi hayata geçti. Proje ile herhangi bir park, cadde ya da boş alan oyun parkına dönüştürülerek çocukların algılarını geliştiren ve keşif duygularını tetikleyen oyunlar oynatılıyor. Oyuncakların geri dönüşüm malzemelerinden elde edildiğini söyleyen İBB Çocuk Politikaları Koordinatörü Yaprak Sarıışık, “Aileler ellerimizi tutup bizlere teşekkür ediyor. Çünkü pandemi nedeniyle hem ailelerin hem de çocukların uzun süre evde kaldıkları için bunaldıklarını fark ettik” dedi.

Haberin Devamı

HOP Seyyar Oyun Parklarının uygun ortamın bulunduğu her yerde kurulabildiğini söyleyen Sarıışık, genellikle en çok ihtiyacı olan bölgeleri ve parkları olmayan mahalleleri tercih ettiklerini söyledi. Sarıışık, “İstanbul’da, hatta belki Türkiye’de, 0-3 yaş arasına uygun oyun parkı neredeyse hiç yok. Bu nedenle HOP Seyyar Oyun Parkı uygulamasında erken çocukluk dönemini önceliklendiriyoruz” diye konuştu.

‘Seyyar oyun parkları’ ayağınıza geliyor

Başarılı kent girişimi seçildi

IKEA, Lego Vakfı, National Geographic, UNICEF, ARUP ve PlacemakingX ortaklığıyla düzenlenen uluslararası Real Play City Challenge yarışmasında, HOP Seyyar Oyun Parkları ödüle layık görülen dört kent girişiminden biri oldu.