Gündem SGBM hasar kaydı sorgula ve cepten tramer sorgulama işlemleri!

SGBM hasar kaydı sorgula ve cepten tramer sorgulama işlemleri!

16.11.2015 - 14:14 | Son Güncellenme:

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ni kullanarak hasar kaydı sorgulama işlemini yapabilir ve alacağınız araca ait birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGBM hasar kaydı sorgula ve cepten tramer sorgulama işlemleri

Türkiye’de araç ticareti son yıllarda oldukça yüksek oranlarda artış gösteren işlem trafiği ile oldukça hareketli bir dönem geçiriyor. Ancak araç ticaretlerinde bazı önemli noktalar, vatandaşların büyük mağduriyetler yaşamasına yol açabiliyor. Özellikle çalıntı araç durumu ve hasar bilgisindeki eksiklikler ve hatalar nedeni ile araç ile trafiği çıkılamıyor ya da güvenli araç kullanımının çok uzağında kalınabiliyor. Bu şekilde maddi ve manevi yönden büyük riskler taşıyan bu tarz durumlara karşı dijital hizmetler kamu kurumlarınca vatandaşlara sunuluyor. Vatandaşların alacakları aracın hasar bilgisini yasal olarak internet üzerinden online hasar kaydı sorgulama hizmeti ile öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aracın Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sisteminde herhangi bir kaza tespit tutanağı kaydının bulunup, bulunmadığını, bulunan kaza tespit tutanaklarının ayrıntılı dökümlerini internet kolaylığında öğrenebilme imkanı sunan online hasar kaydı sorgulama hizmeti son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasında bulunan online hasar kaydı sorgulama hizmetinden internete erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde yararlanılarak, aracın tüm kayıtlı kaza tespit tutanakları incelenebiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasında yer alan online hizmetler kategorisinin alt kategorisi ‘Kaza Tespit Tutanağı’ sayfasında gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar akıllı cihazları veya bilgisayarları aracılığı ile internet üzerindeki bu Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasına sbm.org.tr/ adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında vatandaşlar online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini 3 farklı yöntem ile yapabiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar, dijital platform üzerinde SGBM web sayfasındaki sorgulama ekranında araç hasar kaydı sorgulama işlemini plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan bu hasar kaydı sorgulama hizmetinin yanı sıra Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından vatandaşlara, aracın hasar bilgisini mobil olarak da öğrenebilme imkanı sunacak bir hizmet sunuluyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından tramer sorgulama hizmeti ile vatandaşlar artık cep telefonlarının kısa mesaj bölümünden sadece araç plaka bilgisi ile 5664’ten aracın tüm kaza tespit tutanaklarını ayrıntılı bir şekilde kısa mesaj halinde talep edebiliyor. Vatandaşların alacakları aracın tüm geçmiş ve güncel kaza tespit tutanaklarını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olunması, araç ticaretlerinde çok daha güvenli işlem imkanı sağladığından vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmeti ile alınacak aracın tüm yasal bilgilerini online olarak öğrenerek, çalıntı olup, olmadığını da öğrenebilme imkanı bulunuyor. Böylelikle araç ticaretlerinde artık yüksek güvenlik standartlarında çok daha kaliteli ve çok daha ekonomik bir şekilde işlem yapabilme imkanına sahip olabiliyor.