Gündem Şiddet ve işkenceden parmaklarını kaybetti

Şiddet ve işkenceden parmaklarını kaybetti

09.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

17 yıl önce dini nikâhla evlendiği Tayfur Çeliktop’tan sürekli şiddet gören, elektrikli işkenceye maruz kalan Gülfidan Sepil’in 11 parmağı da kesildi...

Şiddet ve işkenceden  parmaklarını kaybetti

Şanlıurfa’da yaşayan Gülfidan Sepil (35), 17 yıl önce görücü usulüyle tanıştırıldığı Tayfur Çeliktop’la imam nikâhı ile evlendi. Çift, Ankara’ya yerleşip hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya başladı. 5 çocuk annesi Gülfidan Sepil, iddiaya göre ilk yıllardan itibaren Çeliktop’tan şiddet gördü. Sepil’i ailesiyle de görüştürmeyen Çeliktop, zaman zaman çocuklarına da şiddet uyguladı. Asker kaçağı olan ve sahte kimliklerle dolaşan Çeliktop’un, başına silah dayadığını anlatan Sepil, “Beni sürekli dövüyordu.
En son 5 ay önce parmaklarımı ve ellerimi bağlayarak vücuduma elektrik verdi. Kafama da sert bir cisimle vurduğu için bayılmışım. Kayınvalidem beni Gaziantep’te özel bir hastaneye yatırdı. Gördüğüm işkence nedeniyle de el ve ayaklarımdaki 11 parmağım doktorlar tarafından kesildi” dedi.
Tedavi görürken şikâyetçi olduğu Çeliktop’un polislerce yakalanamadığını iyileştikten sonra Ankara’ya döndüğünü ve şiddet görmeye devam ettiğini belirten Gülfidan Sepil evinden kaçarak Van’daki ağabeyinin yanına sığındı. Gülfidan Sepil şunları söyledi:
“Çocuklarım da korkuyor polisleri arayamıyor çünkü çocuklarıma da şiddet gösteriyordu. Eşim beni dövüp evden çıktıktan sonra kapıyı açtım, kendimi sokağa attım. Kulağım patlamıştı, kulağımdan kan akıyordu, bayılmışım. O sırada sokaktan geçen bir kadının ambulansı araması sonucu gözümü hastanede açtım. 1 gece hastanede kaldım. Sabah olunca Yıldız Karakoluna gittim. Daha sonra avukat geldi. Avukata bütün olanları, beni 5 ay boyunca odada bağladığını, gördüğüm şiddeti, işkenceyi anlattım. Karakoldan ayrılınca da eve gitmek yerine Van’a geldim. Kocamın ömür boyu sürünmesini istiyorum. Davacıyım, şikâyetçiyim. O cezaevine girerse ben çocuklarıma bakarım.”

‘Böyle olay görmedik’

Gülfidan Sepil ve ağabeyi Lami Sepil savcılığa verdikleri ifadenin ardından Van Yaşam, Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi’ne (Yaka-Koop) başvurdu. Gülfidan Sepil’in başvurduğu Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi aktivisti Gülmay Gümüşhan, 15 yıldır kadına yönelik şiddet alanında çalışma yaptığını, bugüne kadar böylesi bir olayla karşılaşmadığını söyledi.

Şiddet ve işkenceden  parmaklarını kaybetti


Kendisine şiddet uygulayan Tayfur Çeliktop’tan şikâyetçi olan Gülfidan Serpil, “Ömür boyu sürünmesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı