Gündem Sigara içen aşırı kilolular dikkat!

Sigara içen aşırı kilolular dikkat!

06.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aşırı kilolular içtikleri sigara nedeniyle tat alma duyguları zayıfladığı için daha fazla yağlı ve şekerli gıdalara yöneliyor

Sigara içen aşırı  kilolular dikkat

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre sigara içen aşırı kilolu insanlar tat alma duyuları azaldığı için yağlı ve şekerli gıdaları daha çok tüketiyor. Washington Üniversitesi’nden Profesör Yanina Pepino ve Philadelphia Monell Merkezi’nden biyopsikolog Julie Mennela yaşları 21 ila 41 arasında değişen 4 grup kadın üzerinde araştırma yaptı. Araştırma için sigara içenler aşırı ve normal kilolu olarak ikiye, sigara içmeyenler de aşırı ve normal kilolu olarak ikiye ayrıldı. Vanilyalı puding yeme testinin sonucunda aşırı kilolu olup sigara içen kadınlar, diğer gruptakilere göre pudingin daha tatsız olduğunu ve yemekten zevk almadıklarını açıkladı.
Dr. Pepino, “Obez insanlar genellikle yağ oranı yüksek gıdalar tüketmek ister. Bu durum sigaranın yok ettiği tat alma duyusuyla birleşince, obez kadınların çok tatlı ve yağlı gıdaları daha çok tüketmesine yol açıyor” açıklamasında bulundu. Uzmanlar sigara içmenin ve obezitenin, ayrı ayrı düşünüldüğünde bile çok ciddi kalp, damar ve metabolik rahatsızlıklara yol açtığını belirtirken, ikisi birleştiğinde sağlık açısından korkunç sonuçlar doğuracağını söyledi.