Gündem Şikâyetleri uzun tutukluluk

Şikâyetleri uzun tutukluluk

02.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

58 general ve amiralin tutuklu olduğu Hasdal Cezaevi’ni ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel görüştüğü subaylara, “Uzun zamandır sizleri ziyaret etmek istiyordum, şimdi fırsat bulabildim” dedi

Şikâyetleri uzun tutukluluk

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Hasdal Askeri Cezaevi’ni ziyareti sırasında Ergenekon ve Balyoz soruşturma ve davaları kapsamında tutuklu bulunan subayların uzun tutukluluk sürelerinden şikayetçi oldukları öğrenildi. Orgeneral Özel’in ise, “Uzun zamandır sizleri ziyaret etmek istiyordum, şimdi fırsat bulabildim” dediği belirtildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri için İstanbul’da bulunan Orgeneral Özel’in programında oluşan bir boşluktan istifade ederek Hasdal’da komutanları ziyaret ettiği belirtildi. Özel, cezaevinin bulunduğu kışlaya makam aracıyla geldi. Yaklaşık 2 saat süren ziyaret, “Açık Görüş” yerinde gerçekleşti. Görüşmeye tutuklu olan Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri’nin en yüksek rütbeli general ve amiralleri temsilci olarak katıldı.
Görüşmede YAŞ Üyesi Org. Bilgin Balanlı, Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da hazır bulundu. Özel, komutanlara “geçmiş olsun” diyerek sağlık durumlarını ve morallerini sordu. Özel, komutanların cezaevi günleriyle ilgili bilgi aldı, davaların seyrini yakından takip ettiğini söyledi. Subaylar ise görüşmede uzun tutukluluk sürelerini gündeme getirdi. Samimi bir havada geçtiği belirtilen görüşme sonunda Özel’in Org. Balanlı ve diğer yüksek rütbeli generaller tarafından uğurlandığı belirtildi. Ziyaretle ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde herhangi bir açıklama yer almadı.
Org. Özel, son ziyaretiyle Hasdal Cezaevi’ndeki tutuklu subayları ikinci kez ziyaret etmiş oldu. Özel, Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde, 19 Şubat 2011’de dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Aksay ile birlikte Hasdal’a giderek tutuklu subayları ziyaret etmişti.

Cezaevinde 58 general var
3. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Hasdal Askeri Cezaevinde, yüzbaşı, binbaşı ve albay rütbesindeki subayların yanı sıra Korg. İsmail Hakkı Pekin, Korg. Nejat Bek, Korg. Mustafa Korkut Özarslan, Korg. Mehmet Eröz, Tümg. Hıfzı Çubuklu, Kora. Mehmet Otuzbiroğlu, Kora. Deniz Çora, Korg. Korcan Polatsu’nun da aralarında 58 general ve amiral bulunuyor.