Gündem Silahı tutukluk yapmış!

Silahı tutukluk yapmış!

06.07.2010 - 17:13 | Son Güncellenme:

.

Silahı tutukluk yapmış

CADDEBOSTAN Balıkadamlar Kulübü'nde apartman yönetim toplantısı yapılırken, eski yönetici tarafından yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden yönetici Yıldırım Sunder ve eşi Nesteren Sunder, son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine katılan bir apartman sakini saldırıyı gerçekleştiren Kemal Akın’ın silahının saldırı sırasında tutukluk yaptığını, aksi halde daha fazla kişiyi öldüreceğini söyledi.

Haberin Devamı

POLİS KORUMASI VERİLDİ

Yıldırım Sunder ve eşi Nesteren Sunder'in cenazeleri, bugün Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cenazeler önce Nesteren Sunder’in ilk evliliğinden olan oğlu Atilla Namdar’ın evinin önüne, sonra da çiftin oturduğu 100 metre ilerisindeki Unan Apartmanı'nın önüne getirildi. Apartman sakinlerinin binanın önüne gelmesinin ardından Sunderler için helallik alınarak dua edildi. Bu sırada basın mensuplarına açıklama yapan çiftin komşularından Cabbar Cesur, olayın ardından apartmana polis koruması verildiğini söyledi.

“RAHŞAN AFFI İLE ÇIKTI”

Sunder çifti için Erenköy Galippaşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Nesteren Sunder’in oğlu Atilla Namdar, Yıldırım Sunder’in önceki evliliğinden kızları, yakınları ve Billur Kalkavan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda apartman sakini katıldı.

Haberin Devamı

Cami avlusunda basın mensuplarına açıklama yapan Atilla Namdar “Annemi babamı kaybettim. Aslında bu gün ailemden 3 kişiyi kaybettim. Çünkü annem hem annem hem babamdı. Saldırıyı gerçekleştiren Kemal Akın, Rahşan affıyla cezaevinden çıktı. Çok davası var. Apartmandakiler çok tedirgin hala yakalanmadı. 12 yıl önce de bir apartman sakininin üzerinden arabasıyla geçti, bir ırza tecavüz davası vardı. Kelepçe ve copla dolaşıyormuş. Bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.

“SİLAHI TUTUKLUK YAPMIŞ”

Apartman sakinlerinden Emel S. de eşinin toplantı sırasında olay yerinde bulunduğunu söyledi. Emel S., “Kemal Akın çok sorunlu bir kişi. Eşimin antattığına göre saldırı sırasında herkes kendisini yere atmış. Kemal Akın yönetici ve eşini öldürdükten sonra apartman sakinlerine 'Daha işimiz bitmedi' diye bağırmış. İnsanları kuş gibi seçerek avlamış. Yöneticiyi ensesinden vurmuş. Başka birine de ateş etmiş ancak silahın tutukluk yaptığı için daha sonra da belinden bıçağını çıkartarak insanlara saldırmış” diye konuştu.

Kemal Akın’ın daha önce arabasıyla çarparak yaraladığı Orhan Tümer de cenaze namazına katıldı. Orhan Tümer, “Üzerime kasıtlı olarak arabayı sürdü. Şikayetim üzerine cezaevine girdi, 2 yıl 3 ay ceza aldı. Aftan yararlanıp çıktı. Bütün mücadelemizi yasal yollardan verdik. Biz bütün apartman hırsızlık yaptığını tespit ettik. Hukuk mücadelesi verdik. Bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sunder çiftinin cenazesi öğle kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu'da aile kabristanında toprağa verildi.