Gündem Şimdilerde en yaygın dantel modelleri nelerdir?

Şimdilerde en yaygın dantel modelleri nelerdir?

16.04.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Aslında dantel örme çok eskilerden beri kadınların boş zamanlarını değerlendirmek ve daha çok kıyafet, örtü ve yastık yüzlerini süslemek için yaptıkları bir çeşit hobidir. Her kadının olmasa da birçok kadının ilgi duyduğu bir alandır dantel örmek. Bu işi sevmek gerekiyor çünkü seven hanımlar gerçekten de günümüze kadar dantel örneklerinin çeşitlenmesini sağlamışlardır. Farklı ve canlı renkler kullanma, birbiri üstüne eklemeler yapma, yeni desenler ortaya çıkarma gibi birçok çeşitlilik günümüze kadar süregelmiştir. Bu arada dantel Avrupa’da da çok yaygınlık gösteren şapkalar, elbiseler gibi birçok giyim kuşam ürününde süslenmesinde kullanılan bir eylem hâline gelmiş. Hatta Avrupa’da en iyi ve en güzel dantel örneklerini İtalya’da Venedikliler, Milanolular ve Cenovalılar yapmışlar. Şimdi boş zamanlarını bu şekilde değerlendirmek ve el becerilerini geliştirmek isteyen hanımlar için çeşitli dantel modelleri sunacağız.

Şimdilerde en yaygın dantel modelleri nelerdir

Mavi sehpa örtüsü
İster sehpa örtüsü ister tepsiler üzerinde kullanımı tercihe kalmış dantel modellerinden birisidir. Adından da anlaşılacağı üzere mavi rengin hâkim olduğu bu dantel modeli, tığla yapılıyor. Sehpaların üstünde kullanabileceğiniz bu modelin, üstüne ayrı örgüden yapılmış güller koyarak daha estetik durmasını sağlayabilirsiniz.

Çiçek motifli örtü
Bu dantel modelinde daha çok altın sarısı ve beyaz renk hâkim. Evinizin başköşesinde kullanabileceğiniz bu modelin yapımı zor olsa da sonunda güzel bir iş ortaya çıkıyor.

Yuvarlak dantel örneği
Yuvarlak dantel modeli de sehpa ve tepsi süslemede kullanılan dantel modellerinden biridir. Daha çok beyaz renk kullanılsa da tabi ki kişinin zevkine göre bu durum değişebilir. Orta yani göbekten başlayarak oluşturulan ve istediğiniz kadar büyütebileceğiniz bu modeli fiskos üzerinde de kullanabilirsiniz.

Renkli dantel örneği
Yine istediğiniz kadar büyütebileceğiniz ve yuvarlak olan bu modelin yuvarlak dantel örneğinden tek farkı renkli ipler kullanılıyor olması. Renkli dantel modeli arıyorsanız bu model dikkatinizi çekebilir.

Haberin Devamı

Krem rengi örtü modeli
Eğer klasik ve eski modellerden hoşlanıyorsanız bu model tam size göre. Krem rengi iplikten tığ yardımıyla örülen bu model bitiminde elips bir şekilde oluyor.

Çeyizlik nevresim danteli
Klasik bir model olup modası hiç geçmeyen ve özgünlüğünü koruyan, bu modeli bilmeyen hiçbir kadın yoktur. Beyaz renkli ve gül desenli olan bu klasik dantel modeli pike ve nevresim kenarlarına, havlu kenarlarına ve perde kenarlarına kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Yukarıda verdiğimiz örnekler dantel modellerinin sadece birkaçıdır. Çoğu, aynı rengin laciverti diyebileceğimiz türdendir. İnternetten baktığınız zaman çok fazla dantel modelleri karşınıza çıkacaktır. Bu modeller, daha çok kenarları düz, merdiven ya da asimetrik şekilde oluşturulmuş olup çiçek, gül desenlerini içinde barındırdığı modellerdir. Renkli dantel modelleri, krem renginin ayrı bir hava kattığı klasik dantel modeli, tek rengin hâkim olduğu bu dantel modelleri yastıklarınızı, pike takımlarınızı, elbiselerinizi, sehpanızı, tepsinizi ve daha birçok eşyayı süslemek için kullanılabilir. Ev hanımlarının, vakitlerini bu şekilde geçirmeleri, el işlerini geliştirmeleri boş zamanlarını değerlendirmek açısından iyi olacaktır.

Haberin Devamı

Bu arada hanımlarımıza tavsiye edebileceğimiz; Derya Baykal dantel modelleri de oldukça dikkat çekebilecek düzeydedir. Derya Baykal’ın yaratıcı modelleri ve en ufak bir kumaş parçasını bile değerlendiren tavrı hanımların ilgisini çekmektedir.