Gündem Sinan Aygün serbest

Sinan Aygün serbest

15.07.2008 - 01:53 | Son Güncellenme:

Sinan Aygün’ün avukatının itirazını değerlendiren mahkeme, ATO Başkanı’nı serbest bıraktı. Emekli orgeneraller Tolon ve Eruygur’un tutukluluk hallerine yapılan itirazlar ise reddedildi

Sinan Aygün serbest

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanan Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Sinan Aygün, avukatının itirazını değerlendiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce serbest bırakıldı. Sanıklarından Barbaros Hayrettin Altıntaş’ı da tahliye eden mahkeme emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un tutukluluklarına yapılan itirazları reddetti. Aygün’ün 5 Temmuz’da tutuklanmasına ise Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi karar vermişti.
“Ergenekon” operasyonunun 6. dalgasında emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’la birlikte gözaltına alınan Sinan Aygün, savcılık sorgusu sonrası çıkarıldığı Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklanmıştı. Önce Metris ardından da Kandıra’daki Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne konulan Aygün’ün avukatı Bülent Acar, mahkemeye başvurarak müvekkilinin tutukluluk haline itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Aygün’ün tahliyesine karar verdi. Mahkeme, soruşturma sanıklarından Barbaros Hayrettin Altıntaş’ı da tutuklanmasına yapılan itirazı haklı bularak serbest bıraktı. 

Yurtdışı yasağı
Sinan Aygün ve Barbaros Hayrettin Altıntaş’ın tutuklanmasına tek bir hakimin görev yaptığı nöbetçi mahkeme tarafından karar verildiği, tutukluluk hallerine yapılan itirazların ise Ergenekon davası için görevlendirilen mahkeme heyetince değerlendirildiği belirtildi.
Gerekli evrakların tutuklu bulundukları cezaevlerine ulaşmasının ardından Aygün ve Altıntaş tahliye edildi. Aygün ve Altıntaş’a yurtdışına çıkış yasağı getirildiği de öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Devlete 14 gün misafir oldum’
Sinan Aygün’ü cezaevinden çıkışta karşılamak için eşi Mine Aygün, kız kardeşi Sibel Aygün, avukatı İsmail Hakkı Tekay, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, ATO Meclis Üyesi Faik Öztürk Kandıra’ya geldi. Aygün, işlemlerin tamamlanmasının ardından saat 21.32’de Cezaevi’nden çıktı. Gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Aygün, şunları söyledi:
“Tutukluluk halimi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne 14 gün misafir olarak kaldığımı kabul ediyorum. Gördüğünüz gibi giydiğim gömlekle daha sağlam, daha sıhhatli çıkıyorum. Allah içeridekilere sabır versin.   Müsaade ederseniz, bu kadar açıklama yapıyorum. Yarın  ATO Meclis toplantısı sonrası açıklama yapacağım.”

Yazarlar