Gündem Sınavı kazandılar şimdi sıra bursta

Sınavı kazandılar şimdi sıra bursta

29.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da aynı kebapçıda çalışan Ramazan Eren ve Tolga Turhan hem mutlular hem de buruk. Maddi durumu yetersiz olan gençler kendilerine yardım edilmediği takdirde üniversiteye gidemeyeceklerini söylüyor...

Sınavı kazandılar şimdi sıra bursta

Adana’da aynı kebapçıda garson olarak çalışan 19 yaşındaki Ramazan Eren İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni, 18 yaşındaki Tolga Turhan ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği’ni kazandı. Ancak her iki öğrenci de ailelerinin maddi durumu elvermediği için burs bulamazlarsa üniversiteye gidemeyecekleri endişesi taşıyor...

Fırsat buldukça çalıştı
Garsonlardan Ramazan Eren, fırsat buldukça ders çalışarak hazırlandığı ve 2’nci kez girdiği üniversite sınavında 514 puan alarak İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ne yerleşti. İstediği fakülteyi kazandığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Ramazan Eren, babasının emekli maaşı ile kendisini okutmasının mümkün olmadığını söyledi.
Destek bulamazsa İstanbul’a gitse dahi okumasının çok zor olacağını söyleyen Eren, “Üniversite sınavına çok iyi hazırlandım. İnşallah bana destek verecek birini bulurum ve doktor olurum” dedi.

‘Destek bekliyorum’
Üniversite sınavındaki ilk denemesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümüne 300 puan alarak yerleşen Tolga Turhan ise maddi destek olmadan okumasının hayal olduğunu söyledi. Turhan, “Babamın beni okutmasına imkân yok. Destek bulmam gerekiyor” diye konuştu.

Patron destek verecek
Garsonların çalıştığı kebapçının sahibi Öztürk Kolcuoğlu ise çalışanlarıyla gurur duyduğunu söyledi. Kolcuoğlu, “Onlara destek vereceğim ama önemli olan bu çocukların eğitim hayatları boyunca desteklenmesidir” dedi.