Gündem SİNEMASAL başkanını sokak ortasında vurmuştu! Mütalaa açıklandı

SİNEMASAL başkanını sokak ortasında vurmuştu! Mütalaa açıklandı

16.06.2022 - 15:07 | Son Güncellenme:

Fatih'te Sinemasal Kültür Sanat Derneği Başkanı Enes Kaya’yı sokak ortasında silahla vurarak yaralayan sanık hakkında esasa ilişkin mütalaa açıklandı. Mütalaada sanığın, “silahla kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından 7,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Fatih’te 30 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen olayda Sinemasal Kültür Sanat Derneği Başkanı Enes Kaya arasında arsa sebebiyle husumet olan Recep Çetin tarafından bacağından vuruldu. Olayın ardından açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Recep Çetin ve müşteki Enes Kaya avukatlarıyla birlikte katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcılık, ikilinin arsa anlaşmazlığı sebebiyle husumetli olduğunu söyledi. Sanık Recep Çetin’in olay günü Enes Kaya’nın arkasından gittiği ve silahla ateş ederek yaraladığı anlatılan mütalaada sanığın, “silahla kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Mütalaanın ardından sanık ve avukatına son savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.