Gündem Şırnak ve Hakkari'de kepenkler bugün de kapalı

Şırnak ve Hakkari'de kepenkler bugün de kapalı

31.12.2011 - 13:22 | Son Güncellenme:

.

Şırnak ve Hakkaride kepenkler bugün de kapalı

ŞIRNAK’IN Uludere İlçesi’nin Irak sınırı kesimine düzenlenen hava operasyonunda kaçakçılık yapan 35 köylünün ölmesi üzerine BDP’nin 3 günlük yas ilan etmesi ardından Hakkari ve Şırnak ile ilçelerinde bugün de esnaf kepenk açmadı.

Haberin Devamı

Hakkari merkez ve Çukurca İlçesi’nde dün kepenk kapatan esnaf bugün de işyerlerini açmadı. Hakkari kent merkezinde eczane ve fırınların dışındaki tüm işyerinin kapalı olduğu görüldü. Dün kepenklerin kapalı olduğu ve BDP’nin Şırnak’a destek için yaptığı basın açıklaması ardından gün boyu olayların sürdüğü kentte, bugün de kepenkler açılmazken, kentte sessizlik hakim oldu. Sabah erken saatlerinde yağan hafif kar yağışı altında bazı kişilerin yürüyüşe çıkması dikkat çekti.

Uludere yakınlarında 35 köylünün öldüğü olayı protesto etmek amacıyla Şırnak merkez ile Cizre, Silopi, Uludere, İdil ve Beytüşşebap illerinde kepenkler bu gün de açılmadı. Olayın ardından başlatılan ışık söndürme eylemine ise dün akşam saat 21.00’de devam edildi. Dün olayların çıktığı Şırnak kent merkezi ile, Cizre ve Silopi ilçelerinde tekrar olay çıkabileceği ihtimaline karşı güvenlik güçleri geniş önlem aldı.

Haberin Devamı

Dün kepenklerin kapalı olduğu Diyarbakır’da ise bugün kepenklerin büyük bölümü açıldı. Kent merkezinde açık olan işyerlerini tehditle kapatmaya çalışan 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Yazarlar