Gündem Şırnak'ta şehit olan Fırat Der için tören düzenlendi

Şırnak'ta şehit olan Fırat Der için tören düzenlendi

14.03.2024 - 13:11 | Son Güncellenme:

Şırnak'ta dün meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memurlarından Fırat Der’in (34) cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi Denizli’nin Sarayköy ilçesine uğurlandı.

Şırnakta şehit olan Fırat Der için tören düzenlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibinde görevli olan ve Şırnak'ın İdil ilçesinde trafik kazası sonucu şehit olan polis memuru Fırat Der için tören düzenlendi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, şehidin annesi Serpil ve babası Cesim Der, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum amirleri, STK temsilcileri, asker, polis, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Şırnakta şehit olan Fırat Der için tören düzenlendi



Yapılan törende şehit polis memuru Fırat Der'in Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Törende şehidin öz geçmişi okunup dua edildi. Şehit polis memuru Fırat Der’in naaşının alana getirildiği sırada annesi Serpil Der oğlunu asker selamıyla karşıladı. Öz geçmişinin okunduğu anda ise anne Serpil Der baygınlık geçirdi. Törende bulunan sağlık ekipleri acılı anneye müdahale etti.

Şırnakta şehit olan Fırat Der için tören düzenlendi


Şehit olan polis memuru Fırat Der'in naaşı memleketi Denizli'ye gönderilmek üzere ambulansa kadar silah arkadaşları ve vatandaşların omuzlarında taşındı. Şehidin naaşı memleketine gönderilmek üzere Şerafettin Elçi Havaalanına götürüldü.

Şırnakta şehit olan Fırat Der için tören düzenlendi

Der’in dün doğum gününün olduğu ve polis okulundan da 13 Mart 2017’de mezun olarak göreve başladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

AYNI KAZADA İKİNCİ ŞEHİT 

Öte yandan Fırat Der'in şehit olduğu kazada 2’si polis memuru 3 kişi yaralanmıştı. Kazada yaralanan 1 polis daha hayatını kaybetti.

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada kazada yaralanan İstihbarat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru İlker Duran'ın da şehit olduğunu açıkladı.

Şırnakta şehit olan Fırat Der için tören düzenlendi

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milletimizin başı sağ olsun. Şırnak İstihbahrat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru İlker Duran, Şırnak ili Nusaybin Yolu istikametinde görevli oldukları araç ile geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kahraman emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı âli olsun" dedi.