Gündem Sivil memur silme işlemini anlattı

Sivil memur silme işlemini anlattı

15.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TSK’da çalışan sivil memur Sarıkahya, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ yayımlandıktan sonra gece 23.00’te daireye geldiğini, evrakın imha edildiğini, bilgisayarların silindiğini söyledi

Sivil memur silme işlemini anlattı

29 sanıklı “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davasının 53. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görüldü. Sorgusuna devam edilen tutuklu sanıklardan sivil memur Bülent Sarıkahya, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese’nin, Taraf gazetesinde “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” belgesi yayımlanmasından sonra Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi’ndeki 19, 20 ve 21 Haziran 2009’da silme işlemine ilişkin sorular yöneltti.

Gece kırpma yaptım
Sarıkahya da dairede denetleme yapılacağının söylendiğini belirterek, şunları kaydetti: “Gece 23.00 civarında daireye geldim. Arkadaşlar evrak imhasıyla ilgili çalışıyorlardı. Bilgisayar ders notları, basın özetlerinde kullanılan müsvedde kağıtlar vardı. Bunlar resmi evrak değildi. Yüzbaşı Murat Uslukılıç, onları kırpmamı söyledi. Ertesi sabah cumartesi günü denetleme yapılacak diye daireye gittim. Denetleme olmadı. Bilgisayarların iade edileceği, bu nedenle güvenli sil işlemi yapılacağı söylendi. Bilgisayarları toplayıp güvenli sil işlemi başlattılar. Ben o gün ayrılıp ertesi gün geldim.”
Özese’nin 35 kez silme iddiasıyla ilgili sorusuna Sarıkahya, bunun bir programın özelliği olduğunu belirterek, “Bu program 35 kez değil de 7 kez siliyormuş” dedi. Sarıkahya, andıç gibi belgelerin elektronik ortama aktarılmadığını dile getirdi. Sarıkahya şunları söyledi: “Kenan Pişirici Albay internet kafelerden sürekli mail atıyordu. Ben bu tarz mailler gönderilmesinden çok rahatsızdım. Sürekli mail atmam için beni yolluyordu. Mail atma görevini bana vermediler.”

‘Andıç resmi belge’
Duruşmada savunma yapan emekli Albay Orhan Güçlü de, “İnternet Andıcı resmi bir belgedir. İnternet sitelerini yeniden düzenleyen andıcı inceledim ve parafe ettim. Kurumsal bir faaliyette hukuksuz bir çalışma yapılacağı düşünelemez” diye konuştu.

Yazarlar