Gündem Siviller yine PKK’nın hedefinde

Siviller yine PKK’nın hedefinde

22.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de PKK’nın patika yoluna döşediği mayına basan Gönül Parlak (45) ağır yaralandı.

Siviller yine PKK’nın hedefinde

Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde yakınının mezarını ziyaret eden Gönül Parlak, dün saat 18.00 sıralarında yeğeniyle birlikte Doğantaş köyüne patika yoldan giderken patlama meydana geldi. Teröristlerce yola döşenen mayına basan Parlak, ağır yaralanırken, yeğeni yara almadan kurtuldu.

Haberin Devamı

Köylülerin haber vermesi ile olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından Parlak’ı hastaneye kaldırdı.

Helikopterle nakil

Parlak daha sonra helikopter ile Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Ramazan köyü bölgesinde terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış mayın, bir kadın vatandaşımızın basması sonucu infilak etmiş ve vatandaşımız ağır yaralanmıştır. Yaralı kadın tahsis edilen askeri helikopterle Elazığ’daki hastaneye nakledilmiştir” ifadesi yer aldı. Parlak’ın İstanbul’da oturduğu, bayram için Tunceli’ye geldiği ve merhum milletvekili Kamer Genç’in akrabası olduğu öğrenildi.

31 Temmuz’da, 25 yaşındaki asker eşi Nurcan Karakaya, 11 aylık bebeğiyle birlikte, Hakkari’de PKK’lıların yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olmuştu. -TUNCELİ DHA, AA