Gündem 'Sizi Suriye’ye göndereceğiz' yalanıyla bütün parayı aldılar

'Sizi Suriye’ye göndereceğiz' yalanıyla bütün parayı aldılar

05.01.2023 - 14:35 | Son Güncellenme:

Suriye uyruklu 6 kişi döviz bürosundan aldıkları 6 çanta dövizi kendilerini polis olarak tanıtıp, “15 gündür sizi takip ediyoruz. Bu paraları emniyete teslim edeceğim. Sizi de Suriye’ye göndereceğim” diyen 3 kişiye verdi. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 6 kişi yakalanırken, 3 kişi ise paranın büyük bir bölümü ile kayıplara karıştı.

Sizi Suriye’ye göndereceğiz yalanıyla bütün parayı aldılar

İstanbul Fatih’te meydana gelen olay 14 Eylül 2022 günü yaşandı. Sabah saatlerinde Suriye uyruklu Sufian Alahmad, 6 çalışanını döviz almak için döviz bürosuna gönderdi. Çalışanlar sırt çantalarıyla gittikleri döviz bürosundan 6 sırt çantası döviz ile arabalarına bindi. Ancak kısa süre sonra çakar sistemi bulunan sivil bir minibüs çalışanların aracını durdurdu. Minibüsten inen 3 kişi kimlik göstererek kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra 6 Suriyeli çalışanı çantalarla birlikte zorla minibüse bindirdi. Bir motosiklet ve bir araç da minibüse eskortluk yaptı. Kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi çalışanlardan paraları ve telefonlarını alarak olay yerinden uzaklaştı.

Haberin Devamı

“PARALARI EMNİYETE TESLİM EDECEĞİZ”

Hemen savcılığa başvuran çalışanlardan Hayyam Baaj verdiği ifadede, 3 kişinin kendilerini durdurduğunu ve polis olduklarını söylediklerini anlatarak, “Üstümüzü arayıp çantaları açmamızı istediler. Ancak yüklü miktar para olduğunu söyleyerek, ‘burada açmayız. Karakola gidelim orada açarız’ dedik. Sonra bizi minibüse zorla bindirdiler. Telefonlarımızı topladılar. Aralarından biri bana, ‘Ben polisim. Ankara’dan geldim. 15 gündür sizi takip ediyorum’ dedi. Diğeri ise, ‘Sizi Suriye’ye göndereceğim. Bu paraları da emniyete teslim edeceğim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Mağdurların ifadelerinin ardından olayla bağlantısı olan 6 kişi suçtan elde edilen paraların küçük bir bölümü ile yakalandı. 3’ü tutuklu olan şüpheliler hakkında, “nitelikli yağma” suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi.