Gündem ‘Sizinle çatışmaya giren polisler de FETÖ sanığı’

‘Sizinle çatışmaya giren polisler de FETÖ sanığı’

10.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinde görevli, 47 sanığın yargılanması sürüyor. Dünkü duruşmada darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli binbaşı olan Şükrü Seymen, savunmasına devam etti.

‘Sizinle çatışmaya giren polisler de FETÖ sanığı’

Seymen, “İddianamede, helikoptere ateş ettiğim yer alıyor. İddianamede doğru olan kısım, güvenlik güçlerinin helikoptere ateş ederek Haldun Gülmez’i (yüzbaşı) yaralamasıdır. Sahilde diz çökmüş bir şekilde cep telefonuyla pilotla görüştüm. Bizi öldürmek kastıyla ateş eden polisler için yanımdakilere, ‘Onlarla işimiz yok, karşılık verdirmeyin’ emrini verdim. Bırakın ateş etmeyi, silahım bile elimde değildi” dedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ ise, “Helikopterden sivil halka nasıl ateş edildiği ortadadır. Polislerin hangi psikoloji ile davrandığını bilemeyiz. Ayrıca sizinle çatışmaya giren polislerin bir kısmı da FETÖ’den tutuklandı. Su o kadar bulanık ki” dedi.
Taciz iddiasına yanıt
Duruşmasında, sanıklardan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in, 13 yaşındaki kızının cezaevi görevlilerinin cinsel tacizine uğradığı iddiası üzerine Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. İddiaların asılsız olduğu, ancak adli ve idari yönden incelendiği belirtildi.

Yazarlar