Gündem SMO Sınır Tugayları 12 bin 506 kişinin Türkiye'ye geçişini engelledi

SMO Sınır Tugayları 12 bin 506 kişinin Türkiye'ye geçişini engelledi

05.09.2023 - 10:56 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) öncülüğünde Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesinde, insan kaçakçılığını sınır ötesinde durdurma amacıyla oluşturulan 'Sınır Tugayları', ilk 8 ayda 12 bin 506 kişinin Türkiye'ye yasa dışı geçişini önledi.

SMO Sınır Tugayları 12 bin 506 kişinin Türkiyeye geçişini engelledi

MİT öncülüğünde SMO bünyesinde, terörle mücadelede olduğu gibi insan kaçakçılığını da sınırın ötesinde durdurma amacıyla 2021 yılında Sınır Tugayları oluşturuldu. Sınır Tugayları, kurulduğu günden itibaren, DEAŞ ve PKK/YPG'den özgürleştirilen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekat alanlarında birçok operasyona katıldı.

Haberin Devamı

Sınır Tugayı birlikleri, Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmek isteyenleri engellemenin yanı sıra, kaçak geçişleri organize eden şüphelilerin yakalanması, geçiş güzergahlarının tespiti ve kullanılamaz hale getirilmesi gibi konularda diğer kolluk kuvvetleri ile iş birliği içerisinde hareket ederek, yasa dışı geçişlerin engellenmesinde etkin rol oynadı.

SMO Sınır Tugayları 12 bin 506 kişinin Türkiyeye geçişini engelledi

Sınır hattı boyunca görev yapan Sınır Tugayı birliklerinin bu yıl yaptığı çalışmalarda ilk 8 ayda, aralarında PKK/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere çeşitli terör örgütü mensuplarının da bulunduğu 12 bin 506 kişinin yasa dışı yollarda Türkiye'ye geçişi, Suriye topraklarında engellendi.

SMO Sınır Tugayları 12 bin 506 kişinin Türkiyeye geçişini engelledi

SMO bünyesindeki birliklerin yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan bir grubu takip edip yakaladığı anlar drone kamerasına yansıdı. Görüntüde, Sınır Tugayı birliklerinin Türkiye sınırına doğru harekat halinde olan grubu araçla takip ettiği, sonra da yakaladığı görüldü.