Gündem Şoförler için 5 milyon dolar fidye

Şoförler için 5 milyon dolar fidye

12.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın Musul kentinde Irak ordusu ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, İskenderun’dan Musul’un Geyara İlçesi’ndeki termik santrale mazot götüren 28 Türk şoförünün dışında, 4 TIR şoförünün daha rehin alındığı belirtildi.

Şoförler için 5 milyon dolar fidye


IŞİD’in Türk şoförlerin serbest bırakılması karşılığı, çalıştıkları firmadan 5 milyon dolar fidye istediği ileri sürüldü. IŞİD militanlarının merkezi Gaziantep’te bulunan firma yetkilileriyle temasa geçerek 5 milyon dolar istediği kaydedildi.
Rehin alınan Türk şoförlerden Ökkeş Şen, “Santralde gece gelmişler güvenlikçileri götürmüşler ya da güvenlikçiler bırakıp kaçmış. Bizim geleceğimizi de öğrenmişler, beklemişler. Tesisin içindeyiz. Hasta ya da yaralı kimse yok. Arkadaşlarımızın telefonlarını aldılar, ben telefonumu saklamıştım.”

2 bin şoför sığındı
Musul’a yük taşıyan Hataylı Abit Yumuşak (38) ise IŞİD’den kaçan yaklaşık 2 bin TIR şoförünün çevredeki akaryakıt istasyonlarına sığındığını söyledi. Yumuşak, “IŞİD’in TIR konvoyuna saldırdığını görünce diğer şoförler hemen U dönüşü yaparak kaçtık. Bulunduğum istasyonda 100 Türk şoför var. Kurbanlık koyun gibi bekliyoruz. 2 bine yakın TIR şoförü petrollere sığınmış” dedi.

Aileler endişeli
Rehin alınan 32 Türk şoförden Şanlıurfalı Hanifi Aktan, Halil Aktan, İbrahim Uslu, Vehbi Demir, Ahmet Felhan ve Ceyvan İsmailoğlu’nun akrabaları iyi haber almayı bekliyor. Şoför Selahattin Karakan’ı ise iki kızı gözyaşları içinde bekliyor.