Gündem Şoföründen sonra zabıta müdürü de gözaltında

Şoföründen sonra zabıta müdürü de gözaltında

23.12.2009 - 12:51 | Son Güncellenme:

‘Ahtapot’un kolları uzuyor

Şoföründen sonra zabıta müdürü de gözaltında

ANTALYA'da aralarında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin'in de bulunduğu 8 kişinin tutuklandığı ‘Ahtapot’ operasyonunun devamında, dün şoförü Ali Kulaksız'ın ardındandan bugün de Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Baki Uçar gözaltına alındı. Şoför Kulaksız ile Zabıta Müdürü Uçar, çete üyelerine ihale bilgilerini sızdırarak yardım etmekle suçlanıyor.

Antalya merkezli iki ayrı suç örgütüne yönelik olarak düzenlenen ve 8 kişinin tutuklandığı ‘Ahtapot’ operasyonu, dün Muratpaşa Belediyesi'ne uzanmıştı. Belediye Zabıta Müdürü Baki Uçar'ın şoförü Ali Kulaksız, ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği’ iddiasıyla gözaltına alınmış, doktor kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Organize Suçlar Büro Amirliği'ne götürülmüştü.

Lara Fenerpark'taki bir restoran ihalesine fesat karıştırıldığı iddiası üzerine gözaltına alınan şoförü Kulaksız'ın sorgusu sürerken bugün de Zabıta Müdürü Bakir Uçar gözaltına alındı. Uçar'ın ihaleyle ilgili olarak ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiği ve karşılığında çıkar temin ettiği’ öne sürüldü. Operasyon yapılan iki grubun, Antalya'da restoran ihalesine katıldıkları, ihale bedelinin 380 bin TL'den açıldığı daha sonra 400 bin TL'ye çıktığı ancak 2 ve 3'üncü ihalelerde bu rakamın 113 bin TL'ye zanlılar tarafından alındığı ortaya çıkmış, iki grubun parayı ödeyip ödememe konusunda anlaşmazlığa düşüp silahlı çatışmaya girdikleri, olayda 1 kişinin tabancayla vurularak yaralandığı belirlenmişti.

AHTAPOT OPERASYONU Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Antalya, İstanbul, Ankara ve Kahramanmaraş'ta yaptığı eş zamanlı operasyonla aralarında 2 emniyet müdür yardımcısı, 2 şube müdürü, 2 polis memuru, 1 astsubay ve 1 infaz koruma memurunun da bulunduğu 1'i kadın 24 kişi gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen ve 22 saat sorgulanan zanlılardan 8'i tutuklanmıştı. Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Çetin, iki ayrı suç örgütünün elebaşları Bayram Sezer ve Oğuz Kocaman, Antalya'daki lüks restoran zinciri sahibi Ömer Çalışkan, çete üyeleri Sezer Gürman, Mehmet Taşkan, Ahmet Uzun ve İsmet Yalçınkaya tutuklanarak cezaevine konulmuştu.