Gündem Soğukkanlı tavrı polisi hızlandırdı! 'Baban kan kaybından ölecek, ambulansı ara'

Soğukkanlı tavrı polisi hızlandırdı! 'Baban kan kaybından ölecek, ambulansı ara'

03.02.2024 - 06:46 | Son Güncellenme:

İzmir’de taksi şoförü Oğuz Erge'nin (44), aracına yolcu olarak binen Delil Aysal (19) tarafından öldürülmesiyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

İZMİR DHA, İHA - İzmir’de taksi şoförü Oğuz Erge (44), aracına yolcu olarak binen Delil Aysal (19) tarafından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Erge, yaşamını yitirdi. Katil zanlısı, olay sonrası bölgedeki 70 kameradan 110 saatlik görüntüyü inceleyen polis tarafından kısa sürede yakalandı.

Haberin Devamı

Saldırı anı ise araç kamerasınca anbean kaydedildi. Yüzünü maske ile gizleyen ve başında kapüşonu bulunan zanlı görüntülerde Erge’nin üstünü ve aracı aradığı, cep telefonu ve kulaklığını da çaldığı kameraya yansıdı. Aysal’ın ifadesinde “Araçtayken bir anda gasp fikrinin aklına geldiğini ve eylemi gerçekleştirdim” dediği öğrenili.

KATİL'DEN ŞOK TELEFON

Öte yandan Erge’nin bir komşu ise şu iddiada bulundu: “Vuran kişi telefonu alıyor ve kızını arıyor. Demiş ki ‘Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara’.” 

Soğukkanlı tavrı polisi hızlandırdı Baban kan kaybından ölecek, ambulansı ara

Erge’nin cenazesi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. 250 taksi şoförü, Erge’nin bindirildiği cenaze aracına eşlik etti. Taksiciler meslektaşlarının öldürülmesini alkışlarla ve korna basarak protesto etti. 

Haberin Devamı

SOĞUKKANLI TAVRI POLİSİ HIZLANDIRDI

Emniyet kaynakları, zanlı Aysal’ın yakalanmasına ilişkin Milliyet’e şu bilgileri verdi:

“Şahıs görüntülerde çok soğukkanlı ve rahattı. Bu bizi hızlandırdı. Çünkü, farklı bir eylem de yapabilirdi. Bu nedenle hızlı bir şekilde, şahsın taksiye binmeden önceki görüntülerini, taksideki ve taksiden indikten sonraki görüntüler izlendi ve şahsın oturduğu adres belirlendi. Şahın herhangi bir suç kaydı bulunmuyor. Ailesi tarafından 7-8 defa kendisiyle ilgili kayıp başvurusu yapılmış. Bir defa da intihara teşebbüste bulunmuş.” ÇİĞDEM YILMAZ