Gündem ‘Sokak hayvanları sahiplenilmeli’

‘Sokak hayvanları sahiplenilmeli’

02.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süperstar Ajda Pekkan, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki hayvan barınağını ziyaret etti.

‘Sokak hayvanları sahiplenilmeli’

KENAN GÜRBÜZ Bodrum - Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Bodrum Belediyesi Torba Geçici Hayvan Bakımevi’ne gitti. Pekkan, burada çalışanlar tarafından çiçekle karşılandı. Hayvanları kucağına alıp yakından ilgilenen Ajda Pekkan, sokak hayvanlarını sahiplenme çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

‘Eğitim verilmeli’

Pekkan, “Bodrum Belediyesi çok büyük reformistlik yapıyor. Sanata çok değer verdiği için bizde sanatçı olarak destek vermek istiyoruz. Bundan sonra hep birlikte ilerleyelim. Bende Bodruma yeni yeni alışıyorum. Daha çok yerleşik olmak istiyorum. Elim, kolum hep buralarda olacak. Sokak hayvanlarının sahiplenilmesi lazım. Sokaktakileri de korumak lazım. Görmemezlikten gelmek çok büyük bir vicdansızlıktır. Ben insanoğluna yakıştıramıyorum” dedi.

Çocuklara da bu konuda eğitim vermek gerektiğini belirten Pekkan, “Çocuklar hayvanları oyuncak gözüyle görüyorlar. Onların da bir canı var, onlar sevgi istiyorlar. Aç oldukları zaman kimseyi ısırdıklarını görüyor musunuz? Hayır. Bu diğer hayvanlar içinde geçerli. Onlara yardım etmezsek hiçbir şey yapamıyorlar. Eğer sahiplenilmiyorsa onları kısırlaştıralım. Caddelere salmayalım çünkü onlar korumasız. İnsanlar çocukları çok seviyorlar, ben en başta bebekleri çok seviyorum. O empatiyi nasıl yapamazlar onu anlamıyorum” ifadelerini kullandı.