Gündem Sokak ortasında eşini öldüren zanlıya ‘iyi hal’ indirimi

Sokak ortasında eşini öldüren zanlıya ‘iyi hal’ indirimi

18.05.2018 - 12:03 | Son Güncellenme:

Boşanmak isteyen eşi Birgül Çeçen’i Kasımpaşa’da sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Ali Çeçen’e verilen cezada mahkeme iyi hal indirimine gitti. Sanığı önce Ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptıran mahkeme iyi hal indirimine giderek cezayı müebbet hapse indirdi.

Sokak ortasında eşini öldüren zanlıya ‘iyi hal’ indirimi

Kendisinden boşanmak isteyen eşi Birgül Çeçen’i 3 Haziran 2017 günü Kasımpaşa’da sokak ortasında pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen Ali Çeçen’in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada son sözü sorulan sanık Çeçen, “ Pişmanım beraatimi talep ediyorum” dedi. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme sanık Ali Çeçen’in eşi Birgül Çeçen’i kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Mahkeme daha sonra sanık Çeçen’in duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak verilen bu cezada iyi hal indirimine giderek cezayı müebbet hapse indirdi.

Mahkeme olay sırasında sanık Çeçen’in cinayete engel olmaya çalışan Mustafa Toprak’ı silahla tehdit etmekten önce 2 yıl hapse çarptırdı. Mahkeme daha sonra bu cezada da indirime gitti. Tehdit suçundan verilen cezayı 1 yıl 8 ay hapse indiren mahkeme bu cezanın ise ertelenmesini hükmetti.

Haberin Devamı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 2017 yılının Haziran ayında gerçekleşti. Elektrikçilik yapan Ali Çeçen ile temizlikçi eşi Birgül Çeçen evlerinde birlikte alkol aldı. Evden bir ara bağırış sesleri yükseldi. Ali Çeçen, kavga ettikten sonra yarı çıplak sokağa fırlayan eşi Birgül Çeçen’i (35) pompalı tüfekle öldürdü. Çeçen polisteki ilk ifadesinde, “Gururuma yediremedim” diye açıklama yaptı.