Gündem Sollama faciası: 5 ölü, 7 yaralı

Sollama faciası: 5 ölü, 7 yaralı

10.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Urla ilçesinde içinde toplam 12 kişinin bulunduğu 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada beş kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. İki yaralının durumu ise kritik

Sollama faciası: 5 ölü, 7 yaralı

Çeşme’den İzmir yönüne giden Bekirhan Doğaner’in kullandığı otomobil, karşı yönden gelen Erkut Pekingör’ün kullandığı arabayla kafa kafaya çarpıştı. Hatalı sollama nedeniyle meydana geldiği belirlenen kazada çarpışan otomobiller savrulurken, ortalık savaş alanına döndü. İlk belirlemelere göre kendi şeridinde gittiği belirtilen sürücü Erkut Pekingör yaralı kurtarılırken, eşi 26 yaşındaki Dilek Pekingör, 21 yaşındaki Selin Ergan, aynı yaştaki Mehmet Irkın, Barış Hansoy ve ağabeyi Burçin Hansoy olay yerinde öldü.

İki yıllık evliydi
Hatalı sollama yaparak kazaya neden olduğu tutanaklara geçen otomobil sürücüsü Bekirhan Doğaner ile bu araçta bulunan Figen Deniz Bozyaka, İbrahim Okuroğlu, Emre Kerem Altan ve Murat Güvenir yaralandı. Yaralılardan Seçil Seçen ve Erkut Pekingör ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne diğer 5 yaralı da hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğunu, diğerlerinin durumunun iyi olduğunu söyledi. Yaralı kurtulan sürücü Erkut Pekingör, kazada yaşamını yitiren Dilek Pekingör ile iki yıllık evliydi.
Tavukçuluk yapan Pekingör’ün, bayramı fırsat bilip eşi ve çalışma arkadaşlarıyla piknik yapmak için yola çıktıkları öğrenildi. Burçin Hansoy’un ise bir ay önce yabancı uyruklu eşi Judith Hansoy’la yaşamını birleştirdiği ortaya çıktı.

Aslan kaza geçirdi
Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Zile’ye giderken kaza geçirdi. Aslan kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza, dün akşam saatlerinde Artova- Zile karayolunda meydana geldi. Aslan, Artova’da partisi tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılmak üzere yola çıktı. Ömer Gündoğdu’nun kullandığı 06 ZA 650 plakalı otomobil, Zile ilçesine 15 kilometre kala tali yoldan çıkan bir otomobille çarpıştı. Kazada yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Kazada Selin Ergan ve Barış Hansoy da hayatını kaybetti.