Gündem Somali uçağında yaşananlar

Somali uçağında yaşananlar

20.08.2011 - 15:45 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali ziyaretini takip eden heyeti taşıyan Türk Hava Yolları'na ait "Ordu" uçağının Mogadişu Havalimanı'na inişte kanat ucunu vurması görüntülerini Hürriyet gazetesi muhabiri Nurettin Kurt saniye saniye görüntüledi. Uçağın kanat ucunun pist kenarındaki otluk ve çalılıklara vuruşunu görüntülemeyi başaran Hürriyet muhabiri Kurt, yaşadıklarını DHA'ya anlattı.

Somali uçağında yaşananlar

Ankara'dan Mogadişu'ya Başbakan Erdoğan'ı izleyecek heyeti taşıyan Boeing 737-800 tipi 'Ordu' uçağı, 2 saat öncesinde Aden'e uğrayarak yakıt takviyesi yaptı. Ardından Mogadişu'ya hareket eden ve 2 saat 15 dakikalık bir yolculuğun ardından havalanına inişi sırasında yavaşlarken pilotlar pist üzerinde birden çok köpek gördü. Pilotlar çarpmamak için zorunlu olarak küçük bir kaçınma hareketi yaptı. Uçağın sağ kanat ucu pist kenarında kontrolsüz büyüyen sert çalılıklara sürttü. Olay anını ve yaşananları sadece Hürriyet muhabiri Nurettin Kurt görüntülemeyi başardı.

Haberin Devamı

İŞTE YAŞANANLAR:



Hürriyet muhabiri Kurt, o anı ve yaşadıklarını DHA muhabirine şöyle anlattı:

"Mogadişu Havaalanı'na küçük uçakların inebildiğini büyük uçakların inemediğini söylemişlerdi bize. Biz de büyük uçakla gidince çok şaşırmıştım. 'Bir aksilik olabilir mi?' diye de düşünmüştüm. Uçak piste inerken pistin çok küçük ve denize sıfır olduğunu gördüm. Biraz hissettim işin doğrusu, 'bir aksilik olur mu?' diye. O an cebimde taşıdığım küçük fotoğraf makinemi video konumuna alarak çekim yapmaya başladım. Kayıda başladığım anlarda kanadın yere vurduğunu görürken bu sırada gürültüsüyle de irkildim. Elimde kamera olduğu için kolumu çarptım, kameranın ters döndüğünü hissettim. Kanadı gören bir yerde oturduğum için de bu görüntüyü bu kadar net alabildim. Daha sonra kamera görüntülerini izleyince olayın ne kadar ciddi boyutta olduğunu gördüm."

Mogadişu yolculuğu sırasında yaşadıkları olayı eşiyle birlikte televizyonlardan izleyen 5 yaşındaki oğlu Rüzgar'ın da çok korkarak gün boyu ağladığını belirten Hürriyet muhabiri Kurt, "Oğluma kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

Bu arada uçakta AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, İTO Başkanı Nevzat Yalçıntaş, sanatçılar Ajda Pekkan, Sertap Erener, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, gazeteciler, koruma ekibi ve bazı milletvekilleri de bulunuyordu.