Gündem Yozgat'ta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı

Yozgat'ta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı

22.08.2023 - 13:51 | Son Güncellenme:

Yozgat'ta 12 kişinin öldüğü, 18 kişinin de yaralandığı otobüs kazası Türkiye'yi kahretti. Karşı şeride geçerek 30 metreden şarampole yuvarlanan otobüs kazasıyla ilgili yeni detaylar da ortaya çıkıyor.

Kaza, önceki gece, Sivas- Yozgat kara yolunda, Yozgat Şeker Fabrikası yakınlarında meydana geldi. Sivas'tan İstanbul'a giden Kamil Koç Turizm'e ait, Adem Tatlısu yönetimindeki 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek 30 metreden şarampole yuvarlandı.

Haberin Devamı

Kazada, şoför Adem Tatlısu ile birlikte Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül, çocuğu Eymen Kadir Hasgül, İlker Akdağ, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal ile eşi Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybederken, 18 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi işlemleri sonrası, çeşitli kentlerde toprağa verildi.

KAZANIN SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Kazanın otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun hareket halindeyken kalp krizi geçirmesi nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı. Yapılan ön otopside Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi.

Yozgatta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı


DİREKSİYON BAŞINDA BAYGINLIK

Kaza yapan otobüsün içerisinde bulunan kamera kayıtlarında da şoförün aniden elini kalbine doğru götürdükten sonra direksiyon başında baygınlık geçirdiğinin görüldüğü bildirildi. Soruşturma dosyasına eklenen görüntülerin aile yakınlarına izletildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

2005'TEN BERİ SOFÖRLÜK YAPIYORDU

3 çocuk babası olan otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun 2005 yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'nden işçi kadrosundan emekli olduğu, o tarihten bu yana da kentteki firmalarda otobüs şoförlüğü yaptığı öğrenildi.

Yozgatta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Otopsi işlemleri sonrası yakınlarına teslim edilen Adem Tatlısu'nun cenazesi memleketi Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Çukurbelen köyüne getirdi. Burada öğle namazının ardından kılınan ve yakınları ile köylülerin katıldığı cenaze namazı sonrası Tatlısu son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan, aynı kazada hayatını kaybeden yolculardan İlker Akdağ da (35), Sivas kent merkezinde Hacı Bektaş Cemevi'ndeki cenaze programının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OĞLU KONUŞTU: KALPLE ALAKALI HİÇBİR SIKINTISI YOKTU

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 12 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı kazada kalp krizi geçirdiği belirlenen otobüs şoförü Adem Tatlısu'nun büyük oğlu İsa Tatlısu konuştu. Tatlısu, "Resmi makamlar, otobüs firmasına kalp krizinden dolayı vefat ettiğini, daha araç kaza yapmadan önce vefat ettiğini, sonra da kaza yaptığını iletmişler” dedi.

Babasının yıllardır otobüs kullandığını ifade eden Tatlısu, “Geçmişe dair herhangi bir rahatsızlığı yok. Şeker ve tansiyon rahatsızlığı vardı. Başka hiçbir rahatsızlığı yoktu. Araç içi kamerasından jandarma ekipleri, görüntüleri izletmiş. Babamın vefat etmeden, kaza olmadan önce kalbini tuttuğu, kafasının düştüğünü, ondan sonra kaza olduğunu, kazanın gerçekleştiğini söylüyorlar. Otobüs sahibi, bize bu şekilde bildirdi" diye konuştu.

Yozgatta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı

Haberin Devamı

KAHREDEN DETAYLAR: DÜĞÜNDEN DÖNERKEN OTOBÜS KAZASINDA ÖLMÜŞ   

 Yozgat’ın Sorgun ilçesinde önceki gece otobüsün şarampole devrildiği kazada yaşamını yitiren Serdal İçeloğlu (45), memleketi Tokat'ta toprağa verildi. Yaralanan eşi Hatice İçeloğlu'nun (43) ise sağlık durumun iyi olduğu öğrenildi. Çiftin, Sivas’a yakınlarının düğününe geldikleri, dönüşte de kazanın yaşandığı belirtildi.

Kazada hayatını kaybeden 2 çocuk babası Serdal İçeloğlu'nun cenazesi sabah saatlerinde ailesi tarafından hastane morgundan alınarak, memleketi Tokat'ın Yayladalı köyüne getirildi. İstanbul'da nakliye firması sahibi olan İçeloğlu, öğle saatlerinde köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeye, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, vatandaşlar ve yakınları katıldı. 

Haberin Devamı

Yayladalı köyü Muhtarı Mustafa Al, "İstanbul'dan Sivas'a eşinin akrabalarının düğünü için gelmişti. Tokat'a baba toprağını ziyaret için de köyümüze geldi. Düğün sonrası tekrar eşi ile birlikte İstanbul'a dönerken otobüs kazasında kaybettik. Eşinin sağlık durumu iyi" dedi.

ANNE BABA VE KARDEŞİNİN TABUTUNA SARILDI

Sivas'tan İstanbul'a gelirken Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole düşmesi sonucu hayatını kaybeden Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül ve çocukları Eymen Kadir Hasgül, öğlen kılınan cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Tatil için gittikleri Sivas'tan otobüsle İstanbul'a dönmek için yola çıkan Hakan Hasgül, eşi Züleyha Hasgül ve 6 yaşındaki çocukları Eymen Kadir Hasgül, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde içinde bulundukları yolcu otobüsünün şarampole düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Hasgül ailesinin aynı otobüste bulunan iki çocukları da kazada yaralanmıştı. Kazada ölen anne, baba ve çocukları için bugün öğlen, Yenibosna Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla uğurlanan Hakan, Züleyha ve Eymen Kadir Hasgül, Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde, anne baba ve kardeşlerini son yolculuğuna uğurlayan ailenin büyük çocukları, gözyaşlarına engel olamadı.

Haberin Devamı

Yozgatta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı

 "UÇAK YA DA TRENLE GELMEK İSTEDİ BİLET BULAMADI" 

Hakan Hasgül'ün arkadaşı Erol Kuş, "Hakan arkadaşımız, 15 günlüğüne memleketine gitti. Aracıyla gitti. Orada aracına bir müşteri çıktı. Karşılığında ev aldı. Her yaz gelip kalırım niyetiyle arabayı verdi. Uçakla gelmeye çalıştılar ama 1 haftalık biletler dolu olduğu için trenle gelmeye karar verdi. Tren garına gitti, orada da bilet bulamayınca otogardan Pazar günü akşamı için bilet aldı. İstanbul'a dönmek üzere ailesiyle otobüsle yola çıktı. Olaydan 2 gün önce oğlunu basketbol antrenmanları olduğu için erken gönderdi. Kardeşimiz oraya tatil amaçlı gitti. Giderken de bir kaza atlattı. Takdir böyleymiş. Allah rahmet eylesin. Semtimizin çok sevdiği bir arkadaştı" dedi.

Yozgatta 12 kişinin öldüğü kazanın sebebi ortaya çıktı