Gündem Son dakika! 7 ilde Mahzen 11 operasyonu! 3 ayrı çete çökertildi

Son dakika! 7 ilde Mahzen 11 operasyonu! 3 ayrı çete çökertildi

13.03.2024 - 08:05 | Son Güncellenme:

Manisa merkezli düzenlenen "MAHZEN-11" operasyonlarında, 7 ilde faaliyet gösteren organize suç örgütlerine karşı Jandarma'nın başarılı operasyonu sonucunda 18 şüpheli yakalandı ve 2 milyar TL'nin suç geliri ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, 7 ilde düzenlenen Mahzen operasyonlarında 3 suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, 18 şüphelinin de yakalandığını aktardı. İşte detaylar:

Haberin Devamı

Başsavcılık koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, Manisa merkezli 7 ilde Jandarma tarafından düzenlenen "MAHZEN-11" operasyonları sonucunda; Erdoğan Şener'in (Şenerler), Sadrettin Avcı'nın (Avcılar) ve Fedai Karal'ın (Karallar) elebaşılığını yaptığı 3 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlar kapsamında elebaşları da dahil olmak üzere toplam 18 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda ele geçirilen deliller ve yapılan çalışmalar sonucunda; Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Kocaeli, Antalya ve Balıkesir'de faaliyet gösteren organize suç örgütü üyelerinin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kara para aklama, nitelikli dolandırıcılık ve tefecilik suçlarını işledikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Operasyonlar neticesinde; 7 ruhsatsız tabanca, 6 av tüfeği, 47 otomobil, 2 tekne, çok sayıda çek, senet, araç satış sözleşmesi ve tapu sözleşmesi ile birlikte çok miktarda nakit para ve dijital materyale el konuldu. Ayrıca, 2 milyar TL'nin suçtan elde edildiği belirlendi.