Gündem Son dakika: Atatürk'e hakaret edenler tutuklanacak

Son dakika: Atatürk'e hakaret edenler tutuklanacak

11.05.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

Televizyon ekranında sarfedilen sözler ve sosyal medyadaki skandal paylaşımların ardından mahkemeden karar çıktı. İstanbul'daki nöbetçi mahkeme, 'Atatürk'ün hatırasına hakaret etme' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlarından Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Son dakika: Atatürke hakaret edenler tutuklanacak

İstanbul'daki nöbetçi Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, Türkiye'yi sarsan ifadeler kullanan Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında kararını verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme, bir televizyon programında Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Süleyman Yeşilyurt ile sosyal medyada Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'la ilgili skandal ifadeler kullanan Hasan Akar'ın yakalanmasına hükmetti. İkili, yakalanmaları halinde cezaevine gönderilecek.

Yeşilyurt ve Akar, 'Atatürk'ün hatırasına hakaret etme' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik'le suçlanıyor.

Savcılık, ülkenin kurucu liderine yönelik toplumda infial oluşturabilecek şekilde atılı suçun işlenmesi ve şüphelilerin adreslerinde bulunamaması gerekçeleriyle, Yeşilyurt ve Akar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

Süleyman Yeşilyurt, TVNET'te yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı ile aralarında bir ilişki olduğunu ima eden sözleri sarfetmişti. Hasan Akar ise, Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım hakkında sosyal medyada paylaşılan bir videoda söylediği sözler sebebiyle soruşturma açılmıştı.