Gündem Son dakika! Bursa'da sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

Son dakika! Bursa'da sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

25.04.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak sokak arasına düşerek alev aldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok." dedi.

Bursa’da tek motorlu uçak, sokak arasına düştü. Olayda uçaktaki 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, alev alan 5 araç hasar gördü.

Haberin Devamı

Olay, saat 15.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta meydana geldi. Yunuseli Havaalimanı yakınında bulunan bölgeye tek motorlu uçak düştü. Evlerin arasına düşen uçak alev aldı.

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü


BÖLGEDE PATLAMA SESLERİ

Sokakta bulunan 5 araç da yanmaya başladı. Yangın nedeniyle zaman zaman patlamalar meydana geldi. Mahallede yaşayanlar ise panik yaşadı. İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

VALİ'DEN AÇIKLAMA: PİLOT VE ÖĞRENCİ PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Bursa’da tek motorlu uçağın düşmesiyle ilgili Vali Yakup Canbolat ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yaptı. Vali Canbolat, “2 ev ve araçlar zarar gördü. 2 pilot hayatını kaybetti. Teknik sebeplerle olduğunu düşünmekteyiz. Bu sivil eğitim uçağı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Sadece 2 ev ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun” dedi.

Haberin Devamı

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

AKTAŞ: ULTRALİGHT TİPİ BİR UÇAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu 'ultralight' tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa merkeze bağlı Bağlarbaşı mahallesinde bir eğitim uçağının düşmesi sonucunda, uçakta bulunan 2 pilot hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Allah böyle acılar göstermesin." dedi.

"MAHALLEDE BÜYÜK PANİK YAŞANDI"

Olayla ilgili son gelişmeleri CNN Türk yayınında aktaran DHA muhabiri Esra Türker de, "Uçak sokakta evlerin arasına düştü. Sokakta bulunan 2 araç da yanmaya başladı. Mahallede büyük panik yaşandı." dedi.

UÇAK EĞİTİM SIRASINDA DÜŞMÜŞ

Bursa'da tek motorlu uçağın sokak arasına düşmesi sonucu pilot Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşa hayatını kaybetti. Otkum’un özel bir havacılık şirketinde pilot olarak çalıştığı ve eğitim programları kapsamında pilot olmak isteyenlere eğitim verdiği öğrenildi. Ayrıca Otkum’un farklı zamanlarda kullandığı uçak kullanma görsellerini de sosyal medyada paylaştığı görüldü. Murat Avşa'nın ise uçuş eğitimi aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

(Furkan Otkum)

'ÇOK ŞÜKÜR OĞLUMU KURTARABİLDİM'

Bursa'da tek motorlu uçağın düşerken çarptığı evde bulunan Aslı Sarı, o anları anlattı. Ağlayarak yaşadıklarını dile getiren Aslı Sarı, “Olay sırasında evdeydim. Oğlum ve arkadaşım vardı evde. Bir ses duyduk. Biri ‘Uçak’ dedi anlamadım. Arkadaşım ‘Uçak düştü’ dedi ve kaçtı çünkü bebeği vardı. Ateşleri görünce ben evden çıkamadım. Balkondan atlamaya çalıştım, atlayamadım. Merdivenlerden nasıl indiğimi bilmiyorum. Çocuğumu kucağıma aldım ve yuvarlana yuvarlana kaçtım oradan. Tekrar patlayacak sandım. Her yer gaz kokuyordu. Çok kötü oldu ama çok şükür kurtulduk. Evimiz 2 katlı, ben 2'nci kattaydım. Üst kata çarptı. Çok korktuk. Çok şükür oğlumu kurtarabildim. Çok kötüydü. Sadece düşme nedeniyle vücudumda yaralar var. Çocuğum çok kötü etkilendi. Sessizce oturuyor öyle” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

Uçağın çarptığı evin sahibi Necmiye Sarı, “Ben komşuya gitmiştim, gelinim evdeydi. Orda ‘güm güm’ diye patladı. Kapımızın önüne uçak düşmüş. 3-4 defa patladı. Çıktım baktım, bizim evin önünde alevler. Arabalar yandı” dedi.

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

Son dakika Bursada sokağa tek motorlu uçak düştü: 2 ölü

ENKAZ KALDIRILDI

Bursa'da tek motorlu eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilotun hayatını kaybettiği kazanın ardından Ankara'dan gelen kaza kırım ekibi inceleme yaptı. İncelemenin ardından uçağın enkazı sokaktan kaldırıldı.

Yenişehir Havaalanı'na inmek üzere saat 15.10 sıralarında Yunuseli Havaalanı'ndan kalkan tek motorlu eğitim uçağı, saat 15.20 sıralarında Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak'ta evlerin arasına düşerek yanmaya başladı. Öğretmen pilot Furkan Otkum ve öğrenci pilot Murat Avşar, düşme neticesinde olay yerinde hayatını kaybetti. Kazanın ardından Ankara'dan gelen kaza kırım ekibi enkazda inceleme yaptı. İncelemelerin ardından uçağın enkazı sokaktan kaldırıldı.

 

Yazarlar