Gündem Cezaevindeki Dilan Polat Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü

Cezaevindeki Dilan Polat Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü

31.12.2023 - 10:53 | Son Güncellenme:

Kara para aklama suçlamasıyla 5 Kasım'da tutuklanan Dilan Polat ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

Cezaevindeki Dilan Polat Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldü

Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşi Sıla Doğu'nun da aralarında olduğu 14 şüpheli, kara para aklama suçlamasıyla 5 Kasım Pazar Günü tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Avukatları Dilan Polat için psikolojisinin iyi olmadığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ'NE SEVK EDİLDİ

2019 yılından beri antidepresan ilaç kullandığı öğrenilen Dilan Polat'ın ilaçları bittiği için 29 Aralık Cuma Günü Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

TEKRAR CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Yapılan tetkiklerin ardından Polat yeniden Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü.

Cezaevindeki Dilan Polat Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldü

MİLLİYET, KAYYUM ATANAN DİLAN POLAT GÜZELLİK MERKEZİ'NDEYDİ!

ÇİĞDEM YILMAZ - Milliyet, tutuklu Dilat Polat’a ait güzellik merkezindeydi. TMSF’nin kayyum atadığı Polat’a ait şubede çalışan sayısı düştüğü için aşırı yoğunluk var. Geç bir tarihe randevu verilse de müşteriler kayyum atanmasından mutlu.

Haberin Devamı

Kara para soruşturması kapsamında tutuklanan Dilan Polat’ın İstanbul’da bulunan merkezlerine müşteri olarak gittik. Polat çiftinin franchise (marka kiralama) verdiği şirketler hizmetlerine sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Ancak Dilan Polat’a ait olan Ataşehir’deki şube ve kız kardeşi Sıla Doğu’nun Beşiktaş Levent şubesinde işler farklı. TMSF’nin el koyduğu ve kayyum atanan Ataşehir’de çalışan sayısı 150’den 40’a düştü. Bu nedenle aşırı yoğunluğun yaşandığı merkezde bazı işlemler uzman olmadığı için yapılamıyor. Yine kayyum atanan Doğu’nun güzellik merkezinde ise tüm çalışanlar işten ayrıldığı için herhangi bir hizmet verilmiyor.

RANDEVULAR DOLU

İlk durağımız Ataşehir’deki “Özel Dilan Polat Polikliniği” adlı güzellik merkeziydi. Telefonla randevu alamadığımız Polat’ın da sık sık gittiği ve paylaşım yaptığı güzellik merkezinin yolunu tuttuk. Sekiz katlı güzellik merkezi oldukça kalabalıktı. Gelenlerin bir kısmı randevu almak, bir kısmı da işlem sırası bekliyordu. Ben de randevu alabilmek için bekleyenler arasındaydım, çevremdekilerle sohbet ettim. İlk defa kliniğe geldiğimi belirtip “Polat çiftinin tutuklu olması sebebiyle sıkıntı yaşar mıyım?” diye sorduğumda müşterilerden “Ne sıkıntı yaşayacaksın, burası devletin elinde artık onlarda değil, rahat ol” yanıtımı aldım. “Burası hep mi böyle kalabalıktı?” sorumu ise başka bir kadın “Bu sakin hali, Dilan tutuklanmadan daha kalabalıktı” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Cezaevindeki Dilan Polat Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldü

‘YETİŞEMİYORUZ’

Yapacağım işlem için görevliden bilgi ve randevu almaya gittim. Müşterilere sorduğum benzer soruları da yönelttiğim kadın çalışana günlerdir telefonla randevu almaya çalıştığımı ancak alamadığımı söyledim. Şu yanıtı verdi: “150 çalışanımız vardı ancak Dilan Hanım hapse girdikten sonra 40 kişi kaldı ve böyle olunca da çok yoğunuz ve yetiştiremiyoruz. Bazı işlemleri de uzmanlarımız ayrıldığı için hiç yapamıyoruz. Telefonlarımız günlerdir kapalıydı, yeni açıldı, ondan sürekli meşguldük.”

En yakın randevuyu bir hafta sonraya verebileceğini söyledi. Bir hafta sonrası için randevumu oluşturdum. Aynı ilçede bulunan başka bir şubeye gittim ancak şubenin kapandığını gördüm.

FRANCHİSE’DA SORUN YOK

Ataşehir’den sonra Bağcılar Güneşli’deydim. Burası Ataşehir’deki merkeze göre sakindi. Yapacağım işlem işin randevu oluştururken, görevliye aynı soruları yönelttim. Görevli “Biz franchise (marka kiralama) şubeyiz bizi etkileyen bir şey yok. Bizim müdürümüz farklı. Daha önce nasıl çalışıyorsak şimdi de aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Ataşehir dışındaki diğer şubeler de bizim gibi franchise. Sadece Ataşehir’deki şubeye kayyum atandı” bilgisini verdi. Bakırköy’deki başka bir güzellik merkezine gittik. Konuştuğum müşteriler bu şubenin Polat’ın değil yakın arkadaşı “Yasemin”e ait olduğunu, aldıkları hizmette aksaklık yaşamadıklarını belirtti. Görevli ise “Burası Dilan Polat’ın yakın bir arkadaşının. Sadece isim hakkını kullanıyoruz. Bir sıkıntı yaşamazsınız. Çünkü Dilan Polat’tan bağımsız bir merkeziz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘CİMER’E ŞİKÂYET EDİN’

Gittiğim son şube Beşiktaş Levent’teydi. Bu şubenin tabelası daha öncekilerden farklıydı. Dört merkezin tabelasında Dilan Polat ismi yer alırken, Levent’teki şubede “By Sıla Doğu Dilan Polat Güzellik Salonu” yazıyordu. Sıla Doğu’ya ait olan merkezine girmek için zile bastık, kapıyı açan kişi bizi içeri almadı. Yanımdaki kadın, işlem için geldiğini ve telefonda randevu alamadığını söyledi. Görevli, çalışan olamadığı için randevu veremediklerini söyleyip gelen müşteriyi gönderdi. Neden randevu vermediklerini sorduğumda ise 10 çalışanın işten ayrıldığını, merkeze kayyum atandığını söyledi. “Parasını ödeyip paket almış olsaydım ne olacaktı?” diye sorduğumda “CİMER’e şikâyet edin” diye cevap verdi. “Mağdur olan müşteriler için ne yapacaksınız?” diye “Kayyum eleman alırsa işlem yapabiliriz, bizim eleman alma yetkimiz yok artık” dedi.